LA CIUTAT, AMB MÒNICA GÜNTHER

Es busquen voluntaris per identificar les barreres que limiten la vida a les persones amb discapacitat

L’Institut Guttmann de Barcelona busca voluntaris amb discapacitat per identificar les barreres que limiten la seva participació en societat, n’hem parlat a La Ciutat.

Mónica Günther

Catalunya | 06.05.2021 15:22

Identificar les barreres físiques, però també socials, amb què es troben les persones amb discapacitat a Catalunya, al conjunt de l’Estat i també a Andorra. És un dels objectius del programa Participa, que lidera l’Institut Guttmann i que ens explica Blanca Cegarra, responsable de l’àrea d’Empoderament i Qualitat de Vida de l’Institut Guttmann i investigadora del projecte PARTICIPA.

També coneixem el cas de la Jana Arimany, una de les voluntàries del projecte. Ella té 24 anys i en fa tres que va en cadira de rodes arran d’una caiguda. A banda de denunciar la quantitat de barreres físiques que encara hi ha a dia d’avui, també s’ha fixat en les barreres socials que també dificulten el dia a dia d’una persona amb discapacitat.

El projecte de l’Institut Guttmann no només vol documentar les barres, sinó també els facilitadors. És a dir, les eines o factors que milloren l’accessibilitat.

LO MÁS