CIUTAT SOLIDARIA - CONSORCI ZONA FRANCA BARCELONA

Ciutat Solidaria: Mans a les mans

Mans a les Mans porta 20 anys permetent els més joves del barri de La Marina tenir més oportunitats de futur a través de cursos de formació i educació. Ajuden els joves que volen estudiar, també els que han volgut deixar els estudis i tampoc obliden els familiars, part directament implicada i afectada en tot aquest àmbit. A 'La Ciutat' hem parlat amb la seva directora, la Neus Cerdà.

Gerard Sanz

Catalunya | 26.03.2024 16:05

'Mans a les Mans' és una fundació nascuda l'any 2004, és a dir fa gairebé 20 anys, al barri de La Marina, amb l'objetiu d'ajudar els més joves del barri a tenir més oportunitats de futur a través dels estudis. D'aquesta manera proposen cursos educatius i de formació per aquests joves que o bé volen estudiar i no poden o directament han tingut intenció de deixar els estudis.

Tal i com ha explicat la seva directora Neus Cerdà a 'La Ciutat', Mans a les Mans ajuda a més de 300 joves del barri a inserir-se educativament. Ho fa a través de tres projectes: Els dos primers es dediquen als més joves, amb un primer projecte pels més menuts i un segon pels adolescents. La tercera pota es dedica a donar suport a les famílies i l'entorn de tots aquests joves. També tenen un quart projecte, 'Ocells de foc', que s'ocupen d'oferir suport a joves de fins a 30 anys, oferint-los recursos que els permetin tenir més perspectiva de futur.

Cerdà reconeixia que "les institucions arriben fins on poden arribar i ofereixen els recursos que poden oferir, però encara es necessiten molts més recursos per fer-nos la tasca més fàcil".