Promoción gastronómica

Unha campaña pon en valor a producción marisquera de A Illa de Arousa

Esta iniciativa pon en valor todos os productos do mar, entre eles algo tan autóctono da ría como a ameixa. A promoción xira arredor deste molúsco.

Redacción

Pontevedra | 12.08.2021 14:22

Centramos a mirada en iniciativas que perseguen poñer en valor os produtos do mar na ría de Arousa. A Organización de Produtores de marisco e cultivos mariños da provincia de Pontevedra ( OPP–20) é un colectivo dedicado ao marisqueo e a acuicultura que ten como principal obxectivo fomentar unha extracción dos recursos mariños dunha forma responsable, equilibrada, sostible e competitiva. Dentro da súa filosofía inclúese unha contribución á conservación do medio mariño e da biodiversidade das especies.

Paralelamente, esta organización busca a mellora das condicións de vida e de traballo dos traballadores do mar da ría de Arousa. Dous obxectivos de notable relevancia.

E, neste marco, OPP-20 presenta este venres a campaña de promoción de márcaa ‘Marisco dá Illa: ou pracer na tua boca’. Unha interesante proposta que desexamos comentar co presidente desta organización.

Entrevista íntegra con Juan Rial Millán, presidente de OPP-20.