Possible frau

Investiguen una empresa vitivinícola per falsificació

Arran d'una denúncia de la DOQ Priorat i les DO Montsant i Terra Alta, el jutjat d'instrucció 3 de Reus té una causa oberta i investiga l'empresa Reserva de la Tierra de les Borges del Camp per presumptes delictes de falsificació, estafa i introducció al mercat d'una denominació d'origen.

Pablo Alcaraz

Tarragona | 19.10.2021 12:53

S'investiga una possible falsificació en l'etiquetatge d'ampolles de vi amb denominació d'origen. El passat 8 d'octubre els Mossos d'Esquadra ja van fer un registre a la seu de la companyia i segons ha confirmat el TSJC es van confiscar "un gran volum d'ampolles amb suposat etiquetatge fals". De moment no hi ha ningú amb la condició d'investigat.

Els tres consells reguladors han emès un comunicat conjunt en el qual expliquen que van detectar anomalies en vins comercialitzats per Reserva de la Tierra i en altres empreses del mateix grup, així com discordances en l'etiquetatge dels precintes de garantia, fets que, afirmen, "podrien apuntar a la comissió d'un presumpte frau constitutiu de diferents infraccions penals".

Les tres DO han expressat el seu compromís amb la protecció dels seus vins, viticultors i cellers, davant accions incorrectes o fraudulentes i l'objectiu de prestigiar, dignificar, valorar i aconseguir un major grau de confiança dels consumidors envers el món del vi.