Entrevista a La Ciutat

El futur de l'habitatge

Sergio Nasarre, Catedràtic de Dret Civil a la Universitat Rovira i Virgili i director de la Càtedra UNESCO d'Habitatge de la URV, ha participat en l'elaboració de l’informe España 2050, un document que planteja una estratègia de llarg recorregut per al desenvolupament sostenible d'Espanya.

Pablo Alcaraz

Tarragona | 27.05.2021 09:31

L'informe afronta objectius en el món de l'educació, la vellesa, el treball i la productivitat, el medi ambient i la desigualtat social,... que es traslladen en cinquanta objectius concrets per assolir l’any 2050. Nasarre, un referent en estudis sobre habitatge, ha pogut traslladar la investigació que la Càtedra que dirigeix ha desenvolupat en els darrers vuit anys en aquest àmbit.

El director de la Càtedra UNESCO d'Habitatge explica com el procés de concentració de la població en grans ciutats anirà a més i això provocarà una major dificultat d’accés a una casa. En aquesta línia, l’expert de la URV afirma que el procés d’urbanització creixent implica dos reptes: Centrar-se en revertir la concentració poblacional i incentivar des de l'esfera pública i privada l'anomenat ‘habitatge assequible’, desenvolupant noves formes de tinença.