Històries de romans

La basílica del Parc Central

Joaquín Ruiz de Arbulo i Ricardo Mar ens parlen de la troballa de la basílica paleocristiana en el que actualment és l'aparcament del centre comercial Parc Central de Tarragona i els problemes que van sorgir per poder conservar les restes.

Pablo Alcaraz

Tarragona | 16.06.2021 13:42

Continuem parlant de la conservació del patrimoni històric i amb els dos professors de la Universitat Rovira i Virgili expliquem la situació viscuda a Tarragona amb la descoberta de les restes d'una basílica funerària, datada de la primera meitat del segle V. Joaquín i Ricardo destaquen la importància del monument i com es va lluitar per aconseguir la seva preservació.

En els àmbits de la basílica s’hi han pogut documentar prop de 200 enterraments. Un epígraf trobat està dedicat a la beata Thecla, verge consagrada a Crist, d’origen egipci, que va morir als 77 anys. La basílica del Parc Central és l’únic exemple d’arquitectura basilical paleocristiana que podem contemplar a Tarragona i una bona mostra per apropar el visitant als costums litúrgics i als edificis cultuals del cristianisme primitiu.