Nadal

Augmenta el preu del peix fresc

La proximitat amb les festes nadalenques ha disparat el valor del peix fresc, una tendència que es repeteix cada any al conjunt de llotges catalanes.

Redacción

Tarragona | 20.12.2021 12:03

En el cas de Cambrils, s'espera que l'augment més notori de la demanda de producte arribi a partir de dimecres. La secretària de la confraria cambrilenca, Clàudia Masdeu, ha apuntat que els escamarlans, gambes i rap seran les espècies amb més demanda.

Per altra banda, les captures de cranc blau es mantenen respecte a l'any passat, però ja han doblat el seu preu a la llotja de Sant Carles de la Ràpita. Actualment el quilo es ven a 7,35 euros, el doble que fa una setmana. El preu d'aquest crustaci també ha crescut més d'un euro de mitjana respecte al 2020, tal com ha destacat el secretari de la confraria, Joan Balagué.

Davant de les recomanacions de les autoritats sanitàries d'evitar trobades nadalenques i sopars d'empresa, molts restaurants estan rebent cancel·lacions de reserves. Es tracta d'una situació que no afecta en excés ni a la llotja rapitenca ni a la cambrilenca, que compten amb un tipus de públic més generalista, especialment supermercats i establiments de venda directa.