ALERTA PER L'AUGMENT DE CIBERESTAFES

Les ciberestafes augmenten a Lleida en temps de pandèmia: del fals militar enamorat a l’entrega fraudulenta de paquets

Una lleidatana va arribar a pagar més de 118.000 euros per l’estafa del fals militar enamorat. Bandes especialitzades es troben darrere d’aquestes estafes, que amb temps i paciència, aconsegueixen que les víctimes creguin que es troben en una relació amorosa i estiguin disposades a transferir diners per començar una relació presencial. En parlem a La Ciutat Lleida amb Jordi Cortasa, de la Unitat Regional de Proximitat i Atenció al Ciutadà dels Mossos d’Esquadra a Lleida.

Nuria Mora

Lleida | 12.05.2021 13:41

La pandèmia ha fet augmentar els enganys, ara ciberestafes, moltes d’elles també relacionades amb la manca de material de protecció per fer front a la covid-19, la possibilitat d’obtenir test PCR o vacunes. A mesura que ha avançat la pandèmia també ho han fet les ciberestafes que s’han anat adaptant a cada moment. En parlem a La Ciutat Lleida amb Jordi Cortasa, de la Unitat Regional de Proximitat i Atenció al Ciutadà dels Mossos d’Esquadra a Lleida, una unitat que sobretot es dedica a la prevenció, en els entorns escolars, d’associacions i entitats, a més de fer públiques les denúncies per tal de conscienciar a la ciutadania.

L'auge de les estafes digitals

La pandèmia ha traslladat molts d’aquests enganys a l’àmbit digital, ja sigui amb pagaments fraudulents, entregues de paquets per l’augment del comerç electrònic o el robatori de dades bancàries, mòbils i de les xarxes socials. La recomanació per a la població: estar ben atents i davant qualsevol sospita de ser víctimes d’una estafa, recopilar la màxima informació i denunciar-ho.