LA CIUTAT LLEIDA, AMB NÚRIA MORA

Crida urgent pel Gran Recapte: les donacions han baixat un 50% respecte l'any passat

El Banc dels Aliments de les comarques de Lleida fa una crida urgent a la ciutadania perquè participi en el Gran Recapte dels Aliments. Amb el tancament de la primera fase d’aquesta iniciativa solidària les aportacions han caigut un 50% respecte l’any passat. A La Ciutat Lleida en parlem amb el director del Banc dels Aliments de les comarques de Lleida, Oriol Berenguer.

Nuria Mora

Lleida | 30.11.2021 12:54

El Banc dels Aliments de les comarques de Lleida fa una crida urgent a la ciutadania a participar al Gran Recapte dels Aliments. Un cop ha finalitzada la primera fase de la campanya, les dades recollides dels donatius que s'han fet als punts de venda físics se situen un 50% per sota que l'any 2020.

Capgirar la tendència per a l'any 2022

Segons informa l'entitat, si no s'aconsegueix capgirar aquesta tendència en els propers dies, no es podrà fer front a la demanda d'aliments durant l'any 2022. Segons ha explicat a La Ciutat Lleida el director del Banc dels Aliments de les comarques de Lleida Oriol Berenguer, "els aliments que reparteixen més de 80 entitats del territori provenen majoritàriament del Banc dels Aliments i sense millorar les xifres serà molt difícil atendre a totes les persones en situació de precarietat alimentària".

Les persones usuàries que atenen des del Banc dels Aliments es troba al voltant de les 30.000, el que suposa un 35% per sobre de les xifres d'abans de la pandèmia.

Com fer els donatius?

Fins al proper 11 de desembre encara es pot participar fent els donatius a través del web www.granrecapteonline.com o bé fent un Bizum al 33596.