Així serà la festa del llibre i de la rosa

Sant Jordi torna als carrers però sense aglomeracions

El president del Gremi d’Editors, Patrici Tixis, ha explicat que “llocs emblemàtics” de Barcelona com el Passeig de Gràcia, la Plaça Reial o el Passeig Lluís Companys es convertiran en espais segurs per reunir lectors i escriptors durant el proper 23 d’abril.

Gabriel Figueredo

Catalunya | 06.04.2021 16:49

En una entrevista al “Notícies Migdia” d’Onda Cero Catalunya, el també president de la Cambra del Llibre, Patrici Tixis, ha assegurat que en aquests espais es podrà fer un “circuit amb total seguretat en què els ciutadans tindran accés als llibres i a les firmes dels seus autors preferits”. Segons Tixis, el format i l’aforament final quedaran “ratificats” pel Procicat a partir de la situació del coronavirus en aquell moment. A més, les llibreries podran posar també un estand fora de l’establiment.

Un Sant Jordi, molt millor que l'any passat

El president del Gremi d’Editors ha evitat fer previsions de vendes a més de dues setmanes per Sant Jordi i sense saber encara els efectes de la Setmana Santa però ha assegurat que “serà molt millor que l’any passat perquè no ho vam poder celebrar; tot serà molt benvingut”.

Nit de les llibreries, al juliol

Patrici Tixis també ha confirmat que tira endavant la idea de fer una “nit de les llibreries” pels volts del mes juliol: “Seria una bona noticia que hem d’acabar de parlar amb els responsables municipals i les autoritats sanitàries per tal de convertir-lo en un esdeveniment que es pugui celebrar a tot Catalunya”.