La nova legislatura a Catalunya

El PSC veu en l’acte d’Aragonès “una gesticulació” enmig de les negociacions per fer govern

La viceprimera secretària del PSC, Eva Granados, ha qualificat de “gesticulació” l’acte que aquesta tarda protagonitzarà Pere Aragonès per presentar les prioritats d’un futur govern.

Gabriel Figueredo

Catalunya | 04.03.2021 16:06

En una entrevista al “Notícies Migdia” d’Onda Cero Catalunya, Granados ha explicat que “la sensació que tinc és que la conferència no queia gairebé entre les files dels seus futurs socis, sembla que no va gairebé la negociació entre ells”.

Sobre la Constitució del Parlament i l’elecció de la presidència del Parlament, Granados, que és la candidata que presentarà el PSC, ha defensat una presidència “que garanteixi el debat i el respecte a les minories, una cosa que no ha passat en els darrers anys”. A més, la portaveu del PSC creu que “el canvi del 14F amb la victòria de Salvador Illa quedaria escenificat simbòlicament si la presidència del Parlament l’ostentés una persona del partit socialista”.

Aïllar VOX

Granados ha reivindicat que ha estat el PSC el que està liderant la negociació “agafant el criteri que s’ha adoptat al Parlament europeu per barrar el pas a l’extrema dreta en els espais que són fruit de la negociació”, en al·lusió a l’elecció dels membres de la Mesa del Parlament. Això sí, la dirigent socialista ha avisat que “si altres partits treballen en lògiques identitàries, no ens trobaran”.