Podcast de 'Notícies migdia' d'Onda Cero Catalunya, amb Miriam Franch.

Millor pronòstic i tractament individualitzat contra un dels càncers de mama més agressius

Investigadors del Clínic-IDIBAPS i de la Universitat de Pàdua, a Itàlia, han aconseguit una eina per predir el pronòstic de les pacients amb un dels càncers de mama més comú i dels més agressius.

Gabriel Figueredo

Madrid | 03.11.2020 16:02

En declaracions al “Notícies Migdia” d’Onda Cero Catalunya, el cap del servei d’oncologia mèdica del Clínic, Aleix Prat, ha explicat que el biomarcador HER2DX permetrà actuar des de primer moment d’una manera més acurada i directe contra el càncer de mama HER2+, que representa el 20% dels tumors de mama i que, en alguns casos, acaba reapareixent en forma de metàstasi.

En aquest sentit, Prat ha destacat els beneficis que aquest biomarcador suposa per a la pacient, ja que “podrà tenir més informació sobre el seu risc en els propers 10 anys i amb quin tractament apropiat es pot abordar”. I també des del punt de vista d’optimitzar recursos: “No podem estar tractant a totes les pacients amb tots els medicaments disponibles perquè se’n beneficiï un subgrup petit”, ha apuntat aquest investigador.

Aquest biomarcador s’ha aconseguit a través de la integració de múltiples dades clíniques, patològiques i genòmiques de més de 700 pacients seguides durant molts anys. A més, segons Prat, “aquest concepte és aplicable potencialment a altres tipus de càncer”. L’estudi està publicat a la revista Lancet Oncology.

LO MÁS