Els accidents de trànsit

La meitat dels morts a les carreteres catalanes són motoristes

El director del Servei Català de Trànsit, Juli Gendrau, ha explicat que en el que portem d’any gairebé el 50% de les morts en les carreteres catalanes són motoristes.

Gabriel Figueredo

Catalunya | 14.05.2021 17:08

En una entrevista al programa “Notícies Migdia” d’Onda Cero Catalunya, Juli Gendrau ha reconegut que el col·lectiu de motoristes “és el més afectat pels accidents de trànsit, amb augment respecte l’any passat”. Si parlem de víctimes mortals, de les 30 persones que han perdut la vida a les carreteres 13 són motoristes. Per això, Gendrau ha explicat que focalitzarà en aquest grup “les actuacions de prevenció i vigilància en els dies futurs”.

Els altres col·lectius més vulnerables pel que fa a la sinistralitat són els vianants i els ciclistes, tot i que en aquest cas amb una tendència a la baixa.

La mobilitat torna a la normalitat

El director del SCT ha explicat que, fins i tot abans de la fi de l’estat d’alarma, ja han detectat una recuperació del trànsit, que encara és un 6-7% inferior al de l’etapa pre pandèmia. Aquest cap de setmana, el primer complet sense toc de queda, Juli Gendrau preveu que surtin de l’àrea metropolitana uns 430 mil vehicles, 20 mil menys del que era habitual.

El que sí es va notar va ser l’increment de la mobilitat durant la nit que es va aixecar el toc de queda. Segons Gendrau, “es van mobilitzar uns 48 mil vehicles, un 44% més, però és una anècdota,” ja que fins ara estava prohibit fer-ho sense justificacions.