Aldarulls per l’empresonament de Pablo Hasel

L’Associació Passeig de Gràcia reclama al govern una condemna “més contundent” dels aldarulls

El president de l’Associació Passeig de Gràcia, Lluís Sans, ha retret al vicepresident amb funcions de president, Pere Aragonès, que hagi trigat 6 dies en fer una condemna dels aldarulls i que ho hagi fet “de forma tèbia”.

Gabriel Figueredo

barcelona | 23.02.2021 17:08

En una entrevista al “Notícies Migdia” d’Onda Cero Catalunya, Lluís Sans ha cridat a prioritzar la recuperació de “la pau als nostres carrers” abans de parlar de “revisar el protocol d’actuació dels mossos i analitzar les causes del descontentament”. En aquest sentit, Sans ha exigit al govern que “es fiqui al 100%” en aquesta qüestió.

Valoració positiva de l’ajuntament de Barcelona

Sobre la gestió d’Ada Colau, el president de l’Associació Passeig de Gràcia ha reconegut que “també va condemnar els fets una mica tard però ha estat més rotunda” i ha aplaudit “la proximitat” de l’ajuntament i “que hagi posat a disposició l’oficina d’atenció a les persones consumidores”.

Preocupats pels costos del danys

Sans ha admès que “moltes assegurances no cobreixen danys vandàlics” i, per tant, recauran en el comerciant que “porta 11 anys de pandèmia, amb tancaments i molts menys clients”. Segons les dades de l’Associació Passeig de Gràcia, els danys podrien superar els 750 mil euros. 75 establiments han patit algun dany, 12 botigues han estat saquejades i s’han de netejar 300 pintades.

LO MÁS