Les malalties neurodegeneratives

Impulsen un test on line per detectar l’Alzheimer de forma precoç

L’ACE Alzheimer Center Barcelona ha desenvolupat un test on line que permet detectar el deteriorament cognitiu, que pot ser un símptoma de l’Alzheimer.

Gabriel Figueredo

Catalunya | 16.06.2021 16:28

En una entrevista al "Notícies Migdia" d'Onda Cero Catalunya, la neuròloga i directora mèdica de l’ACE Alzheimer Center Barcelona, la doctora Mercè Boada, ha explicat que es tracta d’una prova on line senzilla, sense necessitat d’ajuda de cap professional i gratuïta. “Només cal tenir una bona connexió i una bona pantalla, es pot fer a qualsevol hora del dia i a qualsevol hora del món”.

Fins al moment, s’ha avaluat la memòria de 154 persones sanes des del punt de vista cognitiu i 122 persones amb deteriorament lleu. Un cop feta la prova, segons ha explicat Boada, “l’equip de neuropsicòlegs de l’ACE Alzheimer Center Barcelona examinarà

el resultat per comprovar si hi ha algun deteriorament precoç en la salut de la memòria”.

Tres solucions d’èxit

La doctora Mercè Boada també ha celebrat que l’ACE Alzheimer Center Barcelona estigui implicat en “tres solucions d’èxit” contra aquesta malaltia: el tractament Ambar, que millora l’estat dels pacients en un estat avançat; l’Aduhelm que ha estat provat de forma pionera a Espanya per aquesta fundació, i ara el diagnòstic precoç de l’Alzheimer a través d’un test on line.