Preacord entre ERC i CUP

Els sindicats dels Mossos, dolguts per ser la policia més qüestionada de l'Estat

La portaveu del sindicat SAP FEPOL, Imma Viudes, mostra “preocupació” pel preacord entre ERC i CUP per revisar l’actuació dels Mossos d’Esquadra i es mostra dolguda per “ser la policia més qüestionada de l’Estat”.

Gabriel Figueredo

barcelona | 23.03.2021 15:49

En una entrevista al “Notícies Migdia” d’Onda Cero Catalunya, Viudes s’ha mostrat “cansada” de que els partits situïn els mossos a l’eix del debat polític i ha rebutjat que la policia catalana sigui “la més qüestionada de l’Estat”: “Això ens dol”.

Impunitat pels violents

En aquest sentit, ha criticat que ERC i la CUP hagin pactat que la Generalitat es retiri de les acusacions particulars contra els participants en manifestacions amb l’excepció dels casos en què els agents resultin ferits o amb lesions acreditades amb certificat mèdic. “Fa augmentar la sensació d’impunitat dels violents davant la policia perquè sembla que gairebé no té conseqüències jurídiques atemptar contra agents de l’autoritat; exigim a la Generalitat que protegeixi als agents que estan al carrer defensant la ciutadania”, ha defensat Viudes.

Sobre la suspensió temporal de les bales de Foam, la portaveu del sindicat SAP FEPOL ha demanat, en tot cas, “fer un debat de forma serena, amb la part tècnica i operativa, i determinar quins mitjans podem utilitzar”. El que no pot ser, al seu parer, és que “el policia estigui sol al carrer davant una massa violenta i cada cop més professionalitzada; no poden desarmar-nos”.

Desnonaments, sense agents antidisturbis

Un altre punt polèmic de l’acord entre ERC i la CUP és modificar el protocol de llançaments judicials per tal que no intervinguin els agents de les unitats ARRO i BRIMO en els desnonaments de famílies i persones vulnerables. Viudes ha censurat que “els vulguin apartar de les funcions que tenen assignades” tot i que ha deixat clar que acataran qualsevol decisió.

Demanen suport incondicional al proper conseller

Preguntada per si veuria bé que Miquel Sàmper (JxCAT) continués al capdavant del Departament d’interior, Imma Viudes ha assegurat que els sindicats només volen que el proper conseller o consellera doni “un suport incondicional a la policia des del minut zero”.