L’impacte econòmic del coronavirus

Els hostalers de Lleida adverteixen que, amb el confinament comarcal, el negoci és inviable

El president de la federació d’hostaleria de Lleida, Josep Castellarnau, ha assegurat que, amb un confinament comarcal estricte, el 85% dels establiments tancarà: “Portem gairebé un any obrint i tancant i això fa inviable qualsevol situació”.

Gabriel Figueredo

Catalunya | 09.04.2021 16:18

En una entrevista al “Notícies Migdia” d’Onda Cero Catalunya, Josep Castellarnau ha explicat que només obriran els hotels que puguin fer serveis essencials a grans ciutats com Lleida o Mollerussa i algun a la Vall d’Aran o alguns petits que puguin aguantar amb la gent de la casa.

Lleida, com si fos una única comarca

Com alternativa al tancament comarcal, el president de la federació d’hostaleria de Lleida ha defensat que es permeti creuar el territori a les persones que tinguin una reserva i evitar així “grans aglomeracions”. També ha apostat perquè Lleida sigui considerada una única unitat, donada la poca densitat de població que hi ha en aquesta demarcació. En aquest sentit, ha destacat que “en una ciutat de Barcelona i rodalies, en 3 blocs de cases tenen més gent que a tot el Pallars Sobirà”.

Un govern poc empàtic

Josep Castellarnau ha criticat la “poca empatia” del govern a l’hora d’aplicar unes restriccions que tampoc han donat resultat durant tota la pandèmia i que poden acabar “arruïnant” un dels motors econòmics més importants del Pirineu i de Catalunya. El president de la federació d’hostaleria de Lleida també ha donat per fet que el confinament comarcal s’allargarà més enllà dels 10 dies previstos inicialment.