L’impacte econòmic de la segona onada de la covid19

Els experts adverteixen que les ajudes a empreses i famílies retarden el canvi productiu a Espanya

En una entrevista al Notícies Migdia, el catedràtic en economia de la UPF José García Montalvo ha apuntat que la situació actual no es podrà allargar durant molt de temps: “És paradoxal. Necessitem suportar les rendes de les famílies però al mateix temps això retardarà el canvi productiu en l’economia. És una situació molt complexa”.

Gabriel Figueredo

| 16.10.2020 16:20

Aquest especialista en economia defensa que les mesures de suport a les rendes de les famílies i els crèdits a empreses estan mantenint els índexs de desigualtat similars als d’abans de la pandèmia. “Si no, s’haguessin disparat”, ha apuntat el catedràtic de la UPF que, tot i això, avisa que la pregunta és “quant de temps es poden sostenir i amb quina intensitat”. Sobre el tancament de bars i restaurants durant 15 dies per contenir el virus, García Montalvo no creu que la mesura serveixi

per resoldre res, tampoc per salvar la campanya de Nadal: “Simplement és llençar la pilota cap endavant. Quan s’obrin les portes un altre cop, tornarem al mateix. O ens conscienciem que és una situació en què estarem molt de temps i la nostra responsabilitat individual és molt important pel que succeeix en la col·lectivitat o serà molt difícil que puguem superar aquesta situació d’una manera raonable”.

LO MÁS