Covid-19

El sindicat d’infermeria SATSE censura l’externalització del rastreig dels contactes dels positius

El secretari d’acció sindical de SATSE, David Carbajales, ha denunciat en una entrevista a “Notícies Migdia” d’Onda Cero Catalunya que el contracte amb una filial de Ferrovial és una via per “esmicolar la sanitat pública”.

Gabriel Figueredo

barcelona | 09.06.2020 19:11

“Primer fan i, si no passa res, tiren endavant i van privatitzant de mica en mica”, ha explicat Carbajales, que ha recordat el cas del 112, un servei que només és de pagament a Catalunya. Segons el secretari d’acció sindical de SATSE, és el mateix que ha passat amb el servei de bugaderia, el de cuines o el de neteja. El dirigent de SATSE no entén perquè es vol derivar una tasca que és de l’atenció primària a una empresa externa “sense saber quins professionals se n’encarregaran”.

Sobre la compensació econòmica extraordinària que el govern català està preparant per l’esforç del col·lectiu sanitari davant la pandèmia, David Carbajales ha reivindicat que aquesta gratificació sigui equivalent a un complement de destinació que tenen tots els treballadors segons la seva categoria i activitat. “És la manera d’evitar un menysteniment a alguns col·lectius”, ha apuntat Carbajales.