Un any del tancament de les aules a Catalunya

Educació celebra “l’èxit col·lectiu i compartit” d’aquest curs escolar

El director general de Centres Públics del Departament d’Educació de la Generalitat, Josep González-Cambray, ha rebatut les crítiques dels sindicats i ha demanat reconèixer el que és “un èxit col·lectiu i compartit” de tota la comunitat educativa.

Gabriel Figueredo

BARCELONA | 12.03.2021 15:56

En una entrevista al “Notícies Migdia” d’Onda Cero Catalunya, González-Cambray creu que “mestres, professionals del sector, famílies i alumnes han estat a l’alçada i el departament de Salut ha fet una feina espectacular i, per tant, aquest èxit compartit i col·lectiu potser que el reconeguem d’una vegada per totes”.

El director dels centres públics de la Generalitat ha destacat que “9 de cada 10 alumnes han anat a l’escola cada dia” i que “en el 80% dels grups amb un positiu, no n’hi ha hagut cap altre a l’aula”. Per tant, segons González-Cambray, s’ha demostrat que les escoles “no són amplificadores”.

El proper any, escoles més segures

De cara al curs vinent, aquest alt càrrec d’Educació ha assegurat que “les escoles seran encara més segures” amb la vacunació dels docents i que, en funció de la situació epidemiològica, estudiaran amb Salut quines garanties sanitàries s’han de prendre per evitar possibles contagis.