El desafiament sobiranista

Ciutadans, sobre l’absència de VOX a la concentració contra els indults a Barcelona: “És una manifestació per a la ciutadania”

El líder de Ciutadans a Catalunya, Carlos Carrizosa, ha tret ferro al fet que VOX no acudeixi a la concentració que s’ha convocat aquesta tarda davant la delegació del govern espanyol a Barcelona per protestar contra la concessió dels indults als presos del procés. Segons Carrizosa, “és una manifestació per a tot aquell que vulgui anar, és per a la ciutadania”.

Gabriel Figueredo

Catalunya | 11.06.2021 16:10 (Publicado 11.06.2021 16:09)

En una entrevista al "Notícies Migdia" d'Onda Cero Catalunya, Carrizosa ha explicat que “no veu gaire diferència” respecte la manifestació que es farà diumenge a Madrid i a la que Ciutadans, el PP i, en aquest cas, també VOX acudiran. Això sí, aquesta vegada no hi haurà fotografia conjunta dels líders d’aquestes formacions. Sobre aquesta qüestió, Carrizosa ha deixat clar que “no li preocupa quins líders han d’anar i molt menys les fotos”. En aquest sentit, el líder de C’s a Catalunya ha retret als independentistes catalans que s’hagin fet fotos amb Arnaldo Otegi, Frederic Bentanachs, fundador de Terra Lliure, o el polític radical britànic Nigel Farage.

En contra de l’indult

Carrizosa ha reiterat la seva oposició a la concessió d’un indult als líders independentistes presos perquè, al seu parer, “no han fet cap concessió”. El president del grup parlamentari de Ciutadans ha afirmat que l’única utilitat que tenen és “estirar el temps de Pedro Sánchez a la Moncloa amb el suport dels partits els líders dels qual està indultant”. Carrizosa s’ha preguntat on ha quedat el Sánchez que havia promès que els presos complirien les penes íntegrament.

El recurs

Carrizosa estudiarà la possibilitat de recórrer els indults si el Suprem els dóna “legitimitació activa” per fer-ho: “Si hi ha un camí jurídic, nosaltres sí que ens hi oposarem”.