NITS DE RÀDIO AMB DAVID CERVELLÓ

Què és i com superar la crisi postvacacional?

Segur que heu sentit parlar d'aquest concepte, la crisi postvacacional? Què és i com es pot alleugerir ho analitzem amb la psicòloga Èlia Quiñones que ens dóna unes pautes i característiques per poder-ho detectar.

Tot i que aquest any serà una mica diferent per la pandemia, tots els mesos de setembre es torna a parlar sempre del síndrome postvacacional.

Avui aprendrem què és i com es manifesta.

La síndrome postvacacional és en general una mala adaptació del treballador a la tornada a la rutina laboral després d'un període de descans, provocant molèsties, malestar o fins i tot, depressió.

Per evitar patir aquests efectes de la depressió postvacacional després d'unes merescudes vacances, s'han de tenir en compte una sèrie de consells que analitzem avui al programa.

Entre d'altres seria recomanable no tornar de el període de vacances el dia anterior a reprendre la jornada laboral. Cal Donar-se un temps d'adaptació ja que això facilitarà la reincorporació laboral i farà que totes les novetats o imprevistos es reaccionin de millor forma.

També és bo ajustar els horaris de treball de forma progressiva. Evitar activar el despertador exclusivament el primer dia de treball, començar amb anterioritat per acostumar el cos a tots aquests elements que formen part de la rutina diaria i que no fèiem durant el període vacacional.

Ens ho explica la psicòloga Èlia Quiñones al Nits de Ràdio amb David Cervelló.