NITS DE RÀDIO, AMB DAVID CERVELLÓ

Com és realment la societat nord americana, és com ens la pinten a les pel·lícules?

A la secció d'història amb Óscar González, l'Òscar entrevista a Silvio Waisbord, autor de "El imperio de la utopía, Mitos y realidades de la sociedad estadounidense".

ondacero.es

Catalunya | 22.11.2020 14:03

Avui Oscar González, a la secció de Història del "Nits de Ràdio", ens fa viatjar als Estats Units d'Amèrica, i ho fa per analitzar com històricament i actualment perviu el model americà.

És realment una societat acollidora i on un mateix pot arribar a l'èxit des d'abaix com defensa el "Somni americà"?

Ens ho explicarà Silvio Waisbord, autor de "El imperio de la utopía, Mitos y realidades de la sociedad estadounidense" una obra en la explica com veu ell la societat nord americana, i que coneix bé, doncs fa més de 30 anys que hi viu allí.

El llibre es basa en vuit temes bàsics: l'optimisme, l'individualisme, la religió, la seguretat, el nacionalisme, la política, la democràcia i les desigualtats socials.

Com funciona el model escolar, és igual a tots els estats? Quins són els grans reptes que necessita superar la societat allí, aconseguirà algun dia tenir sanitat pública? Silvio ens explica el cost que pot tenir qualsevol petita intervenció si no es té una assegurança mèdica, i que porta a moltes famílies a quebrar la seva economia, cosa impensable al nostre país.

Aquesta i moltes més curiositats ens ho explica al "Nits de Ràdio, amb David Cervelló"