NITS DE RÀDIO AMB DAVID CERVELLÓ

Com era centreeuropa a principis del segle XIX?

Avui Óscar González ens parla de "Centroeuropa" una novela ambientada a la Prussia de principis del segle XIX

Si hem de fer cinc cèntims de "Centroeuropa", ens cal situar la història a Prússia, al costat del riu Oder, a la frontera amb Polònia, un hivern de les primeres dècades de segle XIX.

Ens trobem un home, que ve arribat de lluny, amb la intenció de conrear aquesta difícil terra portant amb si un taüt amb el cos de la seva dona, morta durant el viatge. Quan comença a cavar la sepultura a la terra gelada, topa sorprenentment amb un altre cos: un soldat. Home, prussià, soldat hússar i congelat: aquest va ser el primer cadàver, i es com narra aquesta història, quan un troba sota la seva terra, en el seu propi sòl, un cos enterrat, sospita que no està sol; d'alguna manera, qui troba un cadàver tem o imagina que altres cossos esperen immòbils a l'espera del seu torn. Amb el descobriment de el cos del primer soldat va començar la història d'aquesta "Centreeuropa"

Aquesta novel·la és la guanyadora de el Premi Màlaga 2019, i podrem parlar amb el seu autor: Vicente Luis Mora, que conversarà amb el nostre historiador Óscar González per parlar de la identitat personal i històrica en un marc apassionant del moment que li toca viure al personatge.

Ens ho comenta a Nits de Ràdio amb David Cervelló.