EL PROGRAMA DE SALUT, EDUCACIÓ SANITÀRIA I QUALITAT DE VIDA D’ONDA CERO CATALUNYA

En Bones Mans 29/11/2020

Podcast complet del programa "En Bones Mans, amb Carles Aguilar". Fa unes setmanes, l'Agència Catalana del Consum, juntament amb l'Agència de l'Habitatge de Catalunya, va anunciar una campanya per verificar que els anuncis i els contractes d’habitatges de lloguer s’ajusten a la nova llei de limitació de preus. Per conèixer els detalls d’aquesta llei, parlem amb el subdirector de Disciplina de Mercat de l'Agència Catalana del Consum, el Sr. Albert Melià.

El Dr. Rafel Guayta, assessor mèdic del programa ens comenta tres notícies relacionades amb la nostra salut: la relació que existeix entre el sobrepès, l’obesitat infantil i els beneficis de dinar en família; la pèrdua de pes i la ingesta d'aigua abans dels àpats i els efectes del cafè sobre la salut i les malalties cardiovascular o el càncer.

La Fundació IMO promou operacions solidàries de cataractes, patologia que afecta a més de la meitat de majors de 65 anys. Aquesta patologia genera pèrdua progressiva de visió i més dependència, ja que comporta major risc de caigudes i accidents i inseguretat en el desenvolupament de tasques quotidianes. Parlem amb Irene Garcia, directora de la Fundació IMO.

La imminent arribada de nous fàrmacs que retarden l'aparició de la malaltia d'Alzheimer han centrat la jornada “Deteriorament cognitiu”. L’esdeveniment ha analitzat l'actualitat en el diagnòstic i tractament de diverses patologies neurodegeneratives, especialment l'Alzheimer. Ens ho explica el Dr. Javier Olazarán, director de la Unitat d’Investigació i Tractament dels Trastorns de la memòria de HM CINAC, el Centre Integral de Neurociències del Grup.

Els medicaments antimicrobians, especialment els antibiòtics que actuen contra els bacteris, estan perdent la seva eficàcia de manera alarmant perquè els microorganismes muten o adquireixen gens de resistència i troben maneres de resistir a l'efecte dels antibiòtics. En aquest sentit s’ha llançat la campanya “Actua Ara, Stop Resistències” que mitjançant una sèrie de recomanacions, busca ser una crida a l'acció de la societat en el seu conjunt i de tots els agents involucrats en aquest compromís. Parlem amb el Dr. Ricard Ferrer Roca, President de la Societat Espanyola de Medicina Intensiva, Crítica i Unitats Coronàries.

ondacero.es

Catalunya | 29.11.2020 11:49