EL PROGRAMA DE SALUT, EDUCACIÓ SANITÀRIA I QUALITAT DE VIDA D’ONDA CERO CATALUNYA

En Bones Mans 22/11/2020

Podcast complet del programa "En Bones Mans, amb Carles Aguilar".

Només el 38% dels espanyols afirma ser feliç. La felicitat a Espanya ha disminuït en 8 punts respecte a 2019 i la salut física i mental se situa com la major font de felicitat per a 6 de cada 10 espanyols. Son dades d’un darrer estudi que comentem amb Vicente Castellanos, Director d'Opinió Pública i Estudis Socials d'Ipsos Espanya.

Tot seguit el Dr. Josep just, assessor mèdic del programa, ens parla del reflux gastroesofàgic que apareix quan la vàlvula que controla el pas de contingut de l'esòfag cap a l'estómac, està alterada o es relaxa de forma inadequada, permetent que el contingut torni a passar a l'esòfag, irritant així la mucosa causant una simptomatologia i unes complicacions característiques.

Dediquem un temps a parlar de l’ictus. A Espanya, 130.000 persones pateixen un ictus cada any, el que significa que 1 de cada 6 espanyols patirà un ictus al llarg de la seva vida. A més, és la primera causa de discapacitat física i mental greu en l'adult i de dependència. Amb l'objectiu d'aprofundir sobre el coneixement de la societat espanyola sobre l'ictus parlem de la campanya # GeneraciónINVICTUS amb el dr. Pere Cardona, coordinador de la Unitat de Neurovascular de l'Hospital Universitari de Bellvitge.

Continuem amb una iniciativa anomenada #ParaVivirConAire que, a través de les experiències personals de pacients, pretén traslladar a la població general com és la vida dels afectats per MPOC. Els especialistes destaquen que una bona salut mental permetrà que els pacients col·laborin millor en els programes de rehabilitació i activitat física i augmentin l'adhesió als tractaments. Ens ho explica la dra. Ana Pérez, directora Mèdica i d'Afers Regulatoris d'AstraZeneca.

I acabem amb el Dr. Humberto Loscertales, director de Medicentre, comentant els diferents tractaments terapèutics que ofereix la medicina regenerativa per abordar els problemes relacionats amb el desgast i l’envelliment articular.

ondacero.es

Catalunya | 22.11.2020 14:30

LO MÁS