EL PROGRAMA DE SALUT, EDUCACIÓ SANITÀRIA I QUALITAT DE VIDA D’ONDA CERO CATALUNYA

En Bones Mans 10/01/2021

Podcast complet del programa "En Bones Mans, amb Carles Aguilar".

Les malalties transmeses pels aliments, també conegudes com intoxicacions alimentàries, són un problema de salut pública freqüent a tot el món, i també a casa nostra, però és un problema que es pot prevenir. Són malalties que solen ser infeccioses i tòxiques i poden suposar des de lleus a greus riscos per a la nostra salut. Ens ho explica el Dr. Rafel Guayta, especialista en Medicina Preventiva i Salut Pública.

Parlem dels productes d'herbolari. La naturalesa brinda tot el necessari per mantenir-se saludable, i en l'actualitat es realitzen desenes d'investigacions relacionades amb elements extrets directament de plantes o components que es troben en certs compostos orgànics que tenen moltes propietats beneficioses i curatives. Tot i que hem d’anar en compte amb certs tipus de tractaments curatius no demostrats clínicament. El Dr. Josep Just, Assessor Mèdic de "En Bones Mans" ens ho comenta.

El Banc de Sang ha activat la campanya de donació més gran de l’any, la Marató de Donants de Sang de Catalunya, que se celebra del 8 al 15 de gener. L’objectiu és aconseguir que més de 10.000 persones donin sang durant aquests dies i arribar als nivells òptims de reserves després del Nadal. Avui hi ha sang a Catalunya per als propers 5 dies, quan el nivell òptim són 10. Durant aquests dies es pot donar sang als principals hospitals catalans. A més, durant la Marató s’organitzen una quarantena de campanyes de donació a diferents pobles i ciutats. Ho parlem amb el Dr. Enric Contreras, Director Assistencial del Banc de Sang i Teixits.

Desprès. temps per la medicina regenerativa, un sector molt interessant de la ciència biomèdica. La medicina regenerativa utilitza les pròpies cèl·lules del cos per reparar o reemplaçar el teixit danyat o mort. Les cèl·lules mare són l'avantguarda d'aquest nou sector de la medicina que amb les noves tecnologies va descobrint nous avenços de forma regular. El Dr. Humberto Loscertales, Director de Medicentre, ens comenta les diferents eines terapèutiques que s’utilitzen per tractar el problemes degeneratius de les articulacions i l’artrosi.

I acabem el programa comentant un tractament pioner per la malaltia de Parkinson amb ultrasons. Aquesta nova tècnica utilitza alta tecnologia per tractar la tremolor, la rigidesa i la lentitud de moviments característics de la malaltia de Parkinson, sense necessitat de cirurgia. La subtalamotomia per HIFU demostra ser una opció terapèutica eficaç, segura i mínimament invasiva, que situa a HM CINAC com a referència mundial en el tractament de la malaltia de Parkinson. El Dr. Raul Martinez, Neuròleg Clínic i Investigador d'HM CINAC ens comenta la nova tècnica.

ondacero.es

Catalunya | 10.01.2021 11:17

LO MÁS