EL PROGRAMA DE SALUT, EDUCACIÓ SANITÀRIA I QUALITAT DE VIDA D’ONDA CERO CATALUNYA

En Bones Mans 01/11/2020

Podcast complet del programa "En Bones Mans amb Carles Aguilar".

L'Agència Catalana del Consum, del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, ha posa't en marxa una campanya per

fomentar l'arbitratge de consum com a alternativa a la via judicial. Parlem dels detalls d'aquesta campanya i expliquem de quina manera aquestes vies poden facilitar que és resolgui el gran volum de reclamacions provocat per la COVID-19. Ens ho explica la Montserrat Ribera, directora de l'Agència Catalana del Consum.

El dolor està present en més de el 50% dels pacients oncològics i fins al 90% de les persones amb la malaltia en la seva fase terminal. Per tal de detectar el dolor en els pacients oncològics quan comencen a presentar-lo i millorar el seu maneig, la Societat Espanyola de Qualitat Assistencial (SECA) ha liderat el disseny i la validació de la primera norma a Europa per a l'acreditació d'enfocaments d'atenció de l' pacient amb dolor oncològic. Parlem amb el Dr. Manel Santiñá, Coordinador de la Societat Espanyola de Qualitat Assistencial.

Després parlem de la nutrició en temps de pandèmia. Hem modificat els nostres hàbits ?; En positiu o en negatiu ?; ¿Som més vulnerables nutricionalment o sortim reforçats ?; És necessari "reinventar" el model alimentari i el nostre marc gastronòmic ?, ens ho explica Ana Maria Puga, Professora de Nutrició i Bromatologia de la Universitat San Pablo CEU.

La consellera de Salut, Alba Vergés, i el president de l'Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC), Roger Loppacher, han signat un conveni de col·laboració que preveu col·laborar en l'àmbit de la supervisió i el control de les comunicacions comercials a la ràdio i a la televisió, així com els serveis audiovisuals sota demanda, a les plataformes d'Intercanvi de vídeos i a les xarxes socials, de medicaments, productes sanitaris i cosmètics, complements alimentaris, aliments funcionals, serveis sanitaris i productes, activitats o serveis amb pretesa finalitat sanitària, així com a l'àmbit de la seguretat dels pacients. Parlem amb Roger Loppacher, President de Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC),

I acomiadem el programa amb la Dra. Carmen Navarro, responsable de l’Equip Mèdic d’Oftalmologia de Novartis Espanya amb qui abordem la problemàtica de l'anomenada DMAE, és a dir, la degeneració macular associada a l'edat, la primera causa de ceguesa en persones majors de 50 anys i que a més afecta de manera important a la qualitat de vida de les persones afectades. L'estudi 'Objectiu DMAE', que analitza la situació actual i planteja propostes per millorar l'atenció sociosanitària de la degeneració macular associada a l'edat, malaltia degenerativa que produeix una pèrdua progressiva de la visió central. L'estudi, en què ha col·laborat Novartis, revela que el 25% de les persones majors de 75 anys pateixen DMAE, i que 8 de cada 10 pacients també pateixen altres malalties com artrosi, diabetis o hipertensió.

ondacero.es

Catalunya | 01.11.2020 13:04

LO MÁS