LA BRÚIXOLA, AMB ROBERT CALVO

Merche Blanc (SATSE): Sense la sanitat privada no s’hagués pogut assumir el volum de feina durant la pandèmia

Des del SATSE (Sindicat d’Infermeria de Catalunya) asseguren que hi ha hagut un greuge comparatiu entre els professionals de la sanitat privada i els de la pública. Una distinció que no hauria d’existir, segons afirmen, perquè des de l’inici de la pandèmia la privada ha assumit gran part del volum de malalts de Covid-19. I és que tot i que la situació sanitaria ha millorat en les dues últimes setmanes, la situació dels hospitals i treballadors sanitaris segueix sent crítica. Des del sindicat d’Infermeria denuncien la situació i reclamen, a més, que no es faci distinció entre els professionals públics i privats sobretot si es deriven casos als hospitals privats.

Jaume Mas

Catalunya | 11.11.2020 20:35

Derivar casos als hospitals privats és una situació que s’ha repetit els últims mesos, i el personal d’infermeria reclama que se’ls iguali la situació. I és que si abans del coronavirus la situació del sector encara es resentia de les retallades de la crisi del 2008, ara, amb el sector sanitari al límit la situació s’ha agreujat més.En parlem amb Merche Blanc, delegada del SATSE, que ens assegura que a hores d’ara encara no s’han recuperat de la primera onada de la pandèmia pel gran volum de feina.

A més, Blanc també ha assegurat que les automostres per detectar la Covid-19 que s’han proposat que es facin als centre educatius són un desproposit. Això després que el Sindicat Estatal de Tècnics Superiors Sanitaris hagin presentat un recurs contra aquestes automostres. Segons Blanc, molt possiblement aquestes proves no siguin fiables, perquè molts dels alumnes no farien correctament el procediment.