LA BRÚIXOLA, AMB GABRIEL FIGUEREDO

Els experts en tabaquisme són partidaris d'ampliar encara més les zones lliures de fum

El cap de la Unitat de Control del tabac de l'Institut Català d'Oncologia (ICO), el doctor Esteve Fernández, ha celebrat aquest "primer pas" de la conselleria de Salut per prohibir fumar a les terrasses de bars i restaurants, a les entrades i sortides de les escoles i també a les marquesines dels autobusos, però ha demanat anar més enllà i seguir l'exemple d'altres països com els Estats Units o Mèxic, on està prohibit fumar a les portes dels edificis perquè està demostrat perquè "el fum passa cap a dintre".

Gabriel Figueredo

Catalunya | 23.09.2022 22:01

Fernández també s'ha mostrat partidari de prohibir fumar a les platges, a les piscines, els parcs, els jardins o els espais naturals. Segons el cap de la Unitat de control del tabac de l'ICO, "cal desnormalitzar el consum en entorns públics". Protegir els treballadors de la restauració El doctor Esteve Fernández ha recordat que un fumador passiu té un 20% més de risc de patir un càncer de pulmó que una persona no exposada al fum i un 30% més de possibilitats de patir un infart de miocardi en cas d'exposicions continuades. És, per això, que Fernández ha fet una crida a protegir els treballadors de la restauració que

"poden estar set, vuit o més hores en exposició passiva". De la mateixa manera, també ha recordat que, en algunes terrasses, amb molts tancaments, "les concentracions de fum són les mateixes que es mesuraven als interiors dels locals abans de la prohibició de fumar".