LA BRÚIXOLA, AMB GABRIEL FIGUEREDO

La Brúixola 05/12/23

Recupera el programa sencer de 'La Brúixola' amb Gabriel Figueredo

Gabriel Figueredo

catalunya | 05.12.2023 20:54

Avui a 'La Brúixola'... estem pendents dels moviments a les carreteres catalanes durant l'operació sortida pel Pont de la Puríssima. El tema del dia el trobem a les aules, ja que els estudiants de secundària de Catalunya se situen a la cua de l'Estat pel que fa a la comprensió lectora, matemàtiques i ciències. Així ho demostren els resultats de l'informe PISA de 2022. Durant el programa, analitzem aquestes dades amb el cap d'estudis de la Fundació Bofill, Miquel Àngel Alegre.

En plana política, la número dos d'Esquerra, Marta Rovira, ha reclamat que quedi sense efecte la petició de l'Audiència Nacional per localitzar-la a Suïssa. A més, els expliquem que el govern català titlla de rumor la possibilitat que la Fórmula 1 pugui marxar de Montmeló a la Comunitat de Madrid.

Avui és dimarts i toca parlar d'economia. Debatrem sobre la sostenibilitat del sistema de pensions. Estan garantides en el futur? Caldrà augmentar les cotitzacions dels treballadors? L'edat de jubilació continuarà endarrerint-se? Intentem treure'n l'entrellat amb l'exdegà del Col·legi d'Economistes de Catalunya i actualment conseller de la junta de govern de l'entitat, Anton Gasol. I, per acabar, en plana internacional, parlem amb Raquel Martí, directora executiva de l'agència de l'ONU pels refugiats Palestina a Espanya, sobre la situació actual a la franja de Gaza.