Temas

PEUAT

LES NOTÍCIES DE CATALUNYA A ONDA CERO

Notícies Migdia 01/08/19

El PEUAT queda anul·lat íntegrament, mentre l'ajuntament recorda que cap de les sentències rebudes és ferma. Catalunya és el destí preferit de l’Estat pels turistes internacionals, amb l’arribada del passat mes de juny de 2,1 milions de persones. I també hem explicat que el govern català assegura què aprovarà els pressupostos de l’any 2020 durant el mes d’octubre.

LES NOTÍCIES DE CATALUNYA A ONDA CERO

Notícies Migdia 31/07/19

El govern de Pedro Sánchez ha reclamat a la Generalitat i a altres comunitats autònomes que redueixin la despesa sanitària i farmacèutica. La fiscalia investiga si Convergència democràtica hauria finançat part de la seva campanya electoral de l’any 2010 a través de tv3. I també hem explicat que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya limita el marge de maniobra de l’ajuntament de Barcelona per regular l’activitat turística.

ENQUESTA

ENQUESTA: El turisme a Barcelona, pros i contres

El govern municipal d’Ada Colau vol aprovar una normativa més restrictiva per regular la presència d’hotels, albergs i apartaments turístics a Barcelona. La intenció es aprovar al ple municipal del proper divendres 27 de gener l’anomenat Pla Especial Urbanístic d’Allotjaments Turístics (PEUAT) amb el suport de Barcelona en Comú, PSC, ERC i l'abstenció de la CUP perquè el pla es pugui portar a terme. Per contra, l’oposició (CiU, C's i PP) demanen una modificació del pla i critiquen la improvització del govern. El pla amplia les zones (Vila Olímpica, Poblenou o el 22@) on no es podran construir més hotels ni allotjaments per a turistes. Si abans del mes de març no s’ha aprovat un nou pla per regular el turisme, vencerà la moratòria municipal d’un any a la concessió de noves llicències turístiques, que ha congelat molts projectes, i els promotors d’hotels podran tornar a demanar llicències d’apertura, que si compleixen amb les condicions legals, no podran ser denegades per l’Ajuntament.