Temas

Miguel gane

LES HISTÒRIES DE LA VIDA

La Brúixola 17/09/2019

Podcast complet de La Brúixola amb Robert Calvo. Aquest dimarts hem rebut a l'estudi l'escriptor i poeta Miguel Gane. Amb ell hem berenat mentre hem descobert la seva pròpia història, que ha novel·lat al llibre 'Cuando seas mayor' (Suma De Letras). Ell no va viure el Nadal com qualsevol nen, perquè a casa eren molt pobres. Per això hem volgut saber com erens els matins de Nadal d'infància de les persones que ens escolten. Hem parlat de l'alcoholisme en tertúlia i hem recordat 'The Simpsons' amb la Georgina Boixereu.

EL BERENAR DE LA BRÚIXOLA

El matí de Nadal no existeix per la gent pobra

Avui hem berenat amb un home que és l'exemple de la superació personal i de l'èxit. Quan era un nen ell va marxar del seu país, Romania, cap a Espanya. Ara ha novel·lat la seva pròpia història a la novel·la 'Cuando seas mayor' (Suma De Letras). Una història que comença un matí de Nadal. Un moment que ell i tants altres infants no podien o no poden viure com tocaria. La història de Gane també ens fotografia perfectament el fet de la migració i el racisme.

ENTREVISTA EN MÁS DE UNO

Miguel Gane: "Trato los micromachismos en mis poemas para que los lectores puedan abrir los ojos"

El poeta Miguel Gane nos cuenta en Más de uno cómo ha conseguido inundar las redes sociales de sus poemas y nos presenta su segundo poemario, 'Ahora que ya bailas', que trata sobre la violencia de género, el machismo y la peor parte de las relaciones. Uno de sus poemas más conocidos triunfó el Día de la mujer, y se titula 'Arde'. Confiesa, entre otras cosas, que para escribir su segundo libro habló con muchas asociaciones de mujeres víctimas de violencia de género.