Temas

Japó

LES HISTÒRIES DE LA VIDA

La Brúixola 06/11/2019

Avui hem fet un programa molt japonès. Ha vingut en Ramon Soler-Padró per posar-nos l'aperitiu del berenar, que hem fet amb la Berta Bonet i en Jesús Bardolet. Tots dos han vingut a presentar-nos el llibre 'Qué comer en Japón', en el que repassen la gastronomia i restaurants d'aquell país. En Lluís Soler ens ha portat la música que és noticia, com per exemple la de Pablo Alborán. La Georgina Boixereu ens ha glossat la figura de Barack Obama. I en Gabriel Figueredo i en Gerard Sanz ens han explicat les notícies del dia.

EL BERENAR DE LA BRÚIXOLA

El sushi té un poder d'atracció inexplicable

Avui han vingut a berenar a #LaBrúixola una dona i un home que són dos enamorats del Japó. Hi han esat fins a 6 vegades i ja s'han convertit en estudiosos de la gastronomia d'aquell país. Tant, que han fet un llibre amb els millors llocs per menjar al país nipó. Sense defugir del sushi, busquen més enllà i ens ajuden a conèixer una cuina riquíssima en ingredients i condiments.

EL PROGRAMA DE CULTURA JAPONESA D’ONDA CERO CATALUNYA

Made in Japan – Música en directe, 2º Guerra Mundial i reptes per a una monarquia mil·lenària..

Per aprendre llengua, tradicions, cultura i actualitat sobre Japó no trobareu millor programa a la radio. Per començar xerrarem amb el Just Castillo per a que ens expliqui quins són els reptes que te per davant la monarquia nipona ara que Naruhito ha estat anomenat com a nou emperador del Japó. Continuem amb la tertúlia Izakaya, on els historiadors Jonathan López-Vera i Xavier Andreu et donaran algunes de les claus per a entendre la 2a Guerra Mundial i el paper que el Japó va tenir en aquest conflicte. Raul Carda t‘obrirà les portes de Japonshop.com una setmana més per a que puguis gaudir de ls darreres novetats que arriben des del país del sol naixent. A la Càpsula Nipona, l’Alex Pler et donarà a conèixer més expressions del japonès que de ben segur et faran reflexionar. Per acabar et presentem al Takashi Hatsushiba, un dels cantautors japonesos més coneguts que arriba a Barcelona a presentar el seu nou treball, enregistrat a Barcelona. No et pots perdre el petit concert que ens ha ofert! Esteu llestos? Comencem! Hajimemashou!

MADE IN JAPAN, AMB RAMON SOLER-PADRÓ

Celebrem els 25 anys del Manga Barcelona

Li donaven 2 anys quan va començar el primer saló del manga, separat del saló del còmic, i a hores d’ara ja l’ha superat per molt! En aquesta tertúlia descobriràs totes les novetats que la Meritxell Puig i l’Oriol estrada tenen preparats per al Manga Barcelona d’enguany. A més ens porten dues entrades dobles al programa per a qui resolgui les preguntes que proposem al nostre Instagram i al Twitter. Participa-hi!

MADE IN JAPAN, AMB RAMON SOLER-PADRÓ

OISHII, la enciclopèdia de la gastronomia japonesa

Roger Ortuño ens presenta la obra més completa que hem vist fins ara per conèixer els ingredients que conformen la nihon ryori, o cuina nipona. A més com a gran comunicador que és ens explicarà algunes anècdotes relacionades amb llegendes que envolten la gastronomia nipona i els seus plats. Gaudeix-lo amb nosaltres!

MADE IN JAPAN, AMB RAMON SOLER-PADRÓ

Los complementos directos en la lengua japonesa

Nuestra sensei, Sachiyo-san, nos ayuda a comprender cómo estructurar una frase sencilla en japonés, y para ello se hace imprescindible conocer el complemento directo y de qué forma se construye en lengua japonesa. ¡Quédate con nosotros y aprenderás mucho!

EL PROGRAMA DE CULTURA JAPONESA D’ONDA CERO CATALUNYA

Made in Japan – 25 anys de Manga Barcelona i el diccionari culinari definitiu, Oishii.

Per aprendre llengua, tradicions, cultura i actualitat sobre Japó no trobareu millor programa a la radio. Per començar descobriràs què tenen en comú els tifons al Japó amb la Dana mediterrània de la ma del Francisco Javier Martin Vide, professor de climatologia per la Universitat de Barcelona. Continuem amb la tertúlia Izakaya, dedicada celebrar els 25 anys de Saló del Manga de Barcelona, ara anomenat Manga Barcelona, amb moltes novetats i alguna bona sorpresa! A la Càpsula Nipona, la Sachiyo Takabe, des de Bunka Barcelona, ens ensenyarà com fer servir els complements directes a la llengua japonesa. Per acabar et presentem Oishii, un diccionari de gastronomia nipona elaborat pel roger Ortuño, l’embaixador de la cuina japonesa a casa nostra. Esteu llestos? Comencem! Hajimemashou!

EL PROGRAMA DE CULTURA JAPONESA D’ONDA CERO CATALUNYA

Made in Japan – Nobu, la marca japonesa de Robert de Niro, rànquing dels millors anime dels 2000 fins avui i els límits de Twitter al Japó.

Per aprendre llengua, tradicions, cultura i actualitat sobre Japó no trobareu millor programa a la radio. Per començar escoltaràs al Xavier Puig, des del Col·legi de Periodistes de Catalunya, qui t’explicarà com és que al Japó han acabat multant a un periodista per un retweet. Continuem amb la tertúlia Izakaya, dedicada a continuar el nostre propi ranking dels anime que ens han enamorat en aquests darrers 20 anys, des dels 2000 fins avui. Al Sabors de Japó comptarem amb Raul Carda, des de Japonshop.com que ens presentarà un lot meravellós de novetats que comentarem en directe. Aprendràs paraules japoneses sorprenents amb Alex Pler de Haiku Barcelona. Per acabar et durem a una habitació de l’hotel Nobu, abanderat per Robert de Niro, i fidel reflex de decoració i restauració japonesa, ara per fi a Barcelona. Esteu llestos? Comencem! Hajimemashou!

EL PROGRAMA DE CULTURA JAPONESA D’ONDA CERO CATALUNYA

Made in Japan – Relacions Xina i Japó, els verbs japonesos, i abocaments de residus nuclears al mar.

Per aprendre llengua, tradicions, cultura i actualitat sobre Japó no trobareu millor programa a la radio. Comencem amb una notícia de rigorosa actualitat on coneixeràs les raons darrera dels abocaments de aigua contaminada dels reactors de Fukushima. Daniel Suarez, enginyer nuclear i professor de tecnologia energètica et desvetllarà la veritable magnitud d’aquesta contaminació i el futur de la energia nuclear. Continuem amb la tertúlia Izakaya, dedicada fer-te partícip de com la Xina i el Japó estan cada cop més a prop a nivell econòmic i estratègic. Anirem de la mà de dos grans experts en la matèria com son el Just Castillo, expert en relacions internacionals del Japó i el Jacint Soler, expert en economia i política xinesa. Aprendreu com fer servir els verbs en japonès a la nostra secció d’idioma, la Càpsula Nipona, gràcies als grans consells de la Sachiyo Takabe de Bunka Barcelona. Al Sabors de Japó comptarem amb Raul Carda, des de Japonshop.com que ens proposarà un menú fantàstic per poder prendre a la feina. Per acabar entrevistarem al Xavier Teixidó per a que ens expliqui com és que porta 3 anys organitzant el Bunbu, el festival de cultura tradicional nipona de Barcelona que el proper dia 5 d’Octubre celebra la seva nova edició. Esteu llestos? Comencem! Hajimemashou!

ELS PROTAGONISTES DE L'ACTUALITAT

Eva Yerbabuena balla flamenc amb música japonesa

Aquesta bailaora nascuda a Alemanya però criada a Granada es va veure captivada fa un temps per la música d'Anna Sato, que fa música de shima uta, aquella que és tradició a Amami, al Japó. Ambdues van crear l'espectacle 'Cuentos de azúcar', que es podrà veure el 12 de novembre al Palau de la Música Catalana, a Barcelona. Serà un espectacle solidari.