Temas

Francisco Carmona

EL PROGRAMA DE SALUT, EDUCACIÓ SANITÀRIA I QUALITAT DE VIDA D’ONDA CERO CATALUNYA

En Bones Mans 02/06/2019

Comencem el programa amb l’espai dedicat al món del consum, parlem d’una pràctica cada cop més habitual, però que en ocasions, si no tenim en compte les precaucions necessàries, ens pot portar algun ensurt: parlem de la compra per internet d’entrades per a espectacles. Demanarem consell al subdirector de l’Agència Catalana del Consum, el Sr. Albert Melià, perquè ens expliqui com podem comprar entrades per internet amb seguretat. Continuem amb el tema de la dona y el dolor ... ¿La dona presenta mes dolor que l'home ?, ¿És diferent el processament del dolor en la dona?, ¿La menopausa pot empitjorar el dolor?, Com respon la dona al tractament del dolor, hi ha diferències? ... Són algunes de les preguntes que resoldrem amb el Dr Antonio Collado i el Dr Francisco Carmona de la Clínica Barnadolor. Tot seguit, Carles Aguilar parla amb la Dra Izaro Hernán, especialista en cirurgia plàstica, estètica i reparadora de l'Institut Ruiz Castilla sobre la reconstrucció mamària després del diagnòstic de càncer en la dona. Moltes dones que han tingut una mastectomia - una operació quirúrgica per extirpar tot el si per tal de tractar o prevenir el càncer de mama- tenen l'opció de fer-se reconstruir la forma de la mama que va ser extirpada. Les dones que trien reconstruir els seus pits tenen diverses opcions de la forma com es pot fer. Els pits poden reconstruir-se utilitzant implants de silicona i també fent servir teixit autogen (és a dir, el teixit d'altres llocs del cos) I acabarem el programa amb el Dr Javier González Lagunas, Cirurgià maxil·lofacial i Director Mèdic de QMAX Dental parlant sobre l'ATM. Dolor d'oïda o de cap, dificultats per mastegar, obrir o tancar la boca, poden ser símptomes de trastorns que provinguin de l'articulació temporomandibular (ATM), articulació que ens permet obrir la boca

JULIA EN LA ONDA

Francisco Carmona, jefe de Ginecología Clínico de Barcelona: "Cuántas veces hemos llamado exageradas a las mujeres por el dolor de la regla"

Hace menos de un mes, estuvo con nosotros el doctor Francisco Carmona, jefe de Ginecología del Hospital Clínico de Barcelona. Muchas oyentes nos pidieron que volviera para saber más sobre la endometriosis y el trasplante de útero. Con él resolvemos algunas dudas que los oyentes nos han enviado. Nos habla de las mujeres que sufren endometriosis un 10%, y afirma que son tan dolorosas que “muchas de ellas son invalidantes”.

Entrevista en Julia en la Onda

Doctor Francisco Carmona: "No ver a la mujer como un útero sino como un ser completo, ha sido un cambio muy importante"

Hacemos una radiografía de la ginecología con Francisco Carmona, jefe de Ginecología del Hospital Clínico de Barcelona. Comentamos cómo ha ido evolucionando desde que el doctor comenzó a trabajar, la adaptación a los cambios sociológicos y las mejoras en la cirugía. Una de esas mejoras es el trasplante de útero, que ya se realiza en países europeos y EE.UU. "Puede hacerse aunque sea complejo, pero en España estamos pendientes del permiso administrativo". Nos ha respondido a las dudas sobre la operación afirmando que "estoy preparado para hacer ese trasplante".