Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar, recoger datos estadísticos y mostrarle publicidad relevante. Si continúa navegando, está aceptando su uso. Puede obtener más información o cambiar la configuración en política de cookies.

Disfruta de la app de Onda Cero en tu móvil.

Temas

Elisabet Abad

 • En Bones Mans amb Carles Aguilar

  EL PROGRAMA DE SALUT, EDUCACIÓ SANITÀRIA I QUALITAT DE VIDA D’ONDA CERO CATALUNYA

  En Bones Mans 10/03/2019

  Carles Aguilar entrevista a Elisabet Abad, Directora, directora de l’Agència Catalana del Consum, que és l’organisme encarregat de la defensa i la protecció de les persones consumidores i usuàries a Catalunya per tal de celebrar el 15 de març Dia Mundial dels Consumidors. Una efemèride instaurada oficialment l’any 1983 per les Nacions Unides, que té com a origen un discurs que va fer el 1962 el president dels Estats Units, John F. Kennedy. Aquesta jornada serveix per difondre, reivindicar i defensar arreu del món els drets que tenim tots i totes com a persones consumidores. Continuem amb Joan Reventós, director de la Fundació Kàlida fent referència al mapa emocional que han configurat per destacar la importància del "suport integral" a les persones amb càncer. L'acció és una iniciativa de l'entitat escocesa Maggie 's, de la que Kàlida forma part de la seva xarxa internacional de centres, i a la que s'uneix per donar visibilitat a la necessitat del suport global (Emocional, pràctic i social) que necessiten les persones que passen per un procés oncològic. El següent tema parla d’un estudi que diu que més d’un 20% de les persones que han tingut un infart pateixen canvis en les seves relacions sexuals Les enquestes realitzades conclouen que el 20,7% de les persones que han patit un infart experimenten canvis negatius en la seva activitat sexual (en quant a menor quantitat i/o qualitat, ja sigui per la por o pel consum de fàrmacs). Ens ho explica la Gemma Amat, Infermera de l’Associació d’Infermeria Familiar y Comunitària de Cataluña (AIFICC) i acabem amb la Carolina Hormigos, presidenta de "Connectant pacients", una xarxa social que compleix el seu primer any de vida i es consolida com la major xarxa social en espanyol per a l'aprenentatge i l'educació sanitària. La plataforma arriba al seu primer aniversari amb més de 10.000 usuaris registrats, entre pacients, associacions de pacients i establiments sanitaris. Els membres de "Connectant Pacients" poden intercanviar vivències i informació sobre patologies i trobar-virtualment amb persones en la seva mateixa situació

 • En Bones Mans amb Carles Aguilar

  EL PROGRAMA DE SALUT, EDUCACIÓ SANITÀRIA I QUALITAT DE VIDA D’ONDA CERO CATALUNYA

  Parem prou atenció a l'etiquetatge dels productes?

  Carles Aguilar, Director de En Bones Mans, entrevista a la Sra Elisabet Abad, Directora de l’Agència Catalana del Consum, formulant una pregunta: Parem prou atenció a l'etiquetatge dels productes? Sens dubte, l’etiquetatge ens proporciona molta informació sobre el que estem comprant, però no sempre li donem la importància que té i que ens afecta molt directament com a consumidors i consumidores.

 • En Bones Mans amb Carles Aguilar

  EL PROGRAMA DE SALUT, EDUCACIÓ SANITÀRIA I QUALITAT DE VIDA D’ONDA CERO CATALUNYA

  En bones mans 03/03/2019

  Carles Aguilar entrevista a Cristina García, Fisioterapeuta, posant l'osteopatia a examen. Hi ha interessos creats per diferents col·lectius i institucions per examinar diferents teràpies i una d'elles és l’osteopatia. Es tracta d'una disciplina que està considerada com una ciència i es practica en tot el món. L'osteopatia, des d'un marc d'aprofundiment de la Fisioteràpia, ofereix tècniques conservadores per al tractament del dolor i altres símptomes de disfunció neuro-múscul-articular de la columna i extremitats. Així mateix intervé en disfuncions viscerals com alteracions en el trànsit intestinal, refluxos, àlgies viscerals, reflexos víscero-somàtics etc. Continuem amb l'Elisabet Abad, directora de l'Agència Catalana del Consum, formulant una pregunta: Parem prou atenció atenció a l'etiquetatge dels productes? Sens dubte, l’etiquetatge ens proporciona molta informació sobre el que estem comprant, però no sempre li donem la importància que té i que ens afecta molt directament com a consumidors i consumidores. Després parlem amb la Dra Nadia Chahri, especialista de l’aparell digestiu, sobre el fetge gras. El 25% de la població espanyola pateix de fetge gras (o esteatosi hepàtica), una malaltia silenciosa que és més freqüent en persones amb obesitat que provoca diferents alteracions hepàtiques i en casos avançats pot causar cirrosi hepàtica amb risc de desenvolupar un càncer hepàtic i acabem amb el Dr Humberto Loscertales, director de Medicentre, parlant de l'artrosi de genoll, un dels processos reumàtics crònics més freqüents en la població. Coneixerem com la medicina regenerativa pot ajudar a resoldre problemes de dolor articular i tractar la progressió del procés degeneratiu. L'artrosi de genoll és la que es veu amb més freqüència en les consultes reumatològiques i pot arribar a resultar molt invalidant.

 • En Bones Mans amb Carles Aguilar

  EL PROGRAMA DE SALUT, EDUCACIÓ SANITÀRIA I QUALITAT DE VIDA D’ONDA CERO CATALUNYA

  Parlem amb la Sra Elisabet Abad, Directora de l’Agència Catalana del Consum sobre la campanya de sensibilització per fomentar comportaments més segurs a la xarxa.

  Carles Aguilar, Director de En Bones Mans, després de la celebració del Dia d’Internet Segura arreu del món, volem parlar-ne amb la Sra Elisabet Abad, Directora de l’Agència Catalana del Consum, ja que diversos organismes de la Generalitat de Catalunya, inclosa la pròpia Agència s’han implicat en aquesta campanya de sensibilització per fomentar comportaments més segurs a la xarxa.