Temas

Dr Rafel Guayta

EL PROGRAMA DE SALUT, EDUCACIÓ SANITÀRIA I QUALITAT DE VIDA D’ONDA CERO CATALUNYA

En Bones Mans 21/07/2019

Comencem el programa parlant de la seguretat alimentària actual. Els aliments són segurs, però no estan exempts de perills. Avui dia el nombre de controls és més important del que els consumidors consideren. No obstant això, és possible que hi hagi patògens en els nostres aliments. Això es deu al fet que les xarxes de producció, comercialització i venda són complexes i el risc zero no existeix. Per això hi ha diferents mesures de prevenció a la llar que el consumidor ha de conèixer. Ens ho explica el Dr José Juan Rodríguez, Director del Grup de Recerca d'Anàlisi Microbiològic de superfícies i Avaluació de Biofilms. Continuem amb al Dr Rafel Guayta, Especialista en Medicina Preventiva i Salut Pública i Assessor Mèdic de En Bones Mans que ens dona consells per prendre el sol amb seguretat. L'època estival és la temporada de l'any en què més exposem el nostre cos al sol. Tot i que hauríem de tenir una cura diària de la nostra pell, estaria bé que les mesures de protecció cutània les augmentéssim a l'estiu. Per això mateix, és molt important que tinguem en compte diversos aspectes a l'hora de prendre el sol.  Tot seguit Jaume Portell, fundador i CEO de Beabloo, ens parla de com les botigues físiques estan canviant cap a la seva integració digital a través de la omnicanalidad. La inclusió de tecnologies innovadores a les botigues per millorar l'experiència de compra dels clients és clau per integrar el punt de venda amb el comerç electrònic. Des de Beabloo desenvolupen diferents solucions, incloses en el seu Active Customer Intelligence Suite (ACIS), per millorar l'experiència de compra del client dins de les botigues, així com augmentar les vendes per part de la marca. Aquestes solucions aprenen de l'analítica dels visitants en botiga i de l'inventari per realitzar una predicció i personalitzar els continguts que es mostren en la cartelleria digital, així com de les ofertes o descomptes que s'ofereixen directament al telèfon intel·ligent del visitant, amb l'objectiu de difuminar la barrera entre la venda online i la venda a l'establiment. I acabem amb el Dr Xavier Rodríguez Ciurana, Director Mèdic de Dental Esthetic BCN que ens explica la tècnica BOPT, una nova tècnica dental que ha revolucionat Europa i els EUA en els últims anys, aconsegueix engrossir la geniva sense necessitat d'empelts. Aquesta tècnica és el pilar al voltant del qual s'estableixen tots els tractaments de Dental Esthetic BCN. Durant els 10 anys que porten aplicant aquesta tècnica tant en dents com en implants han aconseguit no només millorar la tècnica sinó divulgar-per tot el món a través de cursos i conferències.

EL PROGRAMA DE SALUT, EDUCACIÓ SANITÀRIA I QUALITAT DE VIDA D’ONDA CERO CATALUNYA

En Bones Mans 14/04/2019

Per començar En Bones Mans, el Dr Rafel Guayta, assessor mèdic del programa ens comenta la relació que existeix entre exercici físic i pes corporal. Tot seguit Carles Aguilar entrevista a Núria Cuxart, Presidenta de la Fundació Infermeria i Societat en relació a la tasca que desenvolupa la Fundació i al lliurament dels premis que reconeixen la important tasca dels professionals d’infermeria. Continuem amb el Dr Rafel Guayta que ens dona consells pràctics per tal que ens protegim adequadament de les radiacions solars ja que poden tenir un efecte negatiu per la salut de la nostre pell a més d’altres conseqüències més greus.. El següent tema es la hipertensió arterial i les novetats de la Guia Europea 2018 que es va presentar al Congrés de la Societat Europea de Hipertensió. Ens ho explica el Dr Antonio Coca, Catedràtic de Medicina Interna y Membre del Consell Europeu de Hipertensió i acabem el programa amb el Dr Eduardo Mill, metge de família de la CSMS que ha creat una fórmula, aplicable a l’Atenció Primària, per conèixer el percentatge de grassa que constitueix el pes del pacient.

EL PROGRAMA DE SALUT, EDUCACIÓ SANITÀRIA I QUALITAT DE VIDA D’ONDA CERO CATALUNYA

En Bones Mans 07/04/2019

Comencem el programa escoltant al Dr Rafel Guayta, assessor mèdic del programa, que ens explica les conseqüències negatives per la nostra salut del consum excessiu d’alcohol. Continuem amb la directora de l’Agència Catalana del Consum, Elisabeth Abad, que ens recorda els consells que hem de tenir presents abans de contractar un viatge cara a les vacances de Setmana Santa. Desprès tractem el tema de la medicina regenerativa amb el Dr Humberto Loscertales, Director de Medicentre, que ens explica les diferents eines terapèutiques que ens ofereix, bàsicament per tractar problemes d’artrosi. El següent contingut fa referència a la reforma horària parlant amb el director de l’Oficina per la Reforma Horària, Alexis Serra, que treballa per adquirir compromisos en aquesta matèria entre els quals es troba assolir millors nivells de conciliació de vida familiar, laboral i personal. Després tornem a escoltar al Dr Rafel Guayta, assessor mèdic del programa, que ens comenta la importància de la dieta mediterrània per mantenir un bon nivell de salut i acabem el programa amb l’entrevista d’en Carles Aguilar, Director de En Bones Mans, amb el Dr Antonio Collado, Director de Barnadolor, clínica especialitzada a nivell multidisciplinari en el tractament dels grans grups de patologies que produeixen dolor i que estan relacionades amb malalties i lesions de l’aparell locomotor.

EL PROGRAMA DE SALUT, EDUCACIÓ SANITÀRIA I QUALITAT DE VIDA D’ONDA CERO CATALUNYA

En Bones Mans 06/01/2019

Carles Aguilar entrevista al dr Rafel Guayta explicant com incorporar aliments proteics en la dieta evita recuperar pes desprès d’haver seguit una dieta restrictiva. Seguim amb la dra Beatriz Vaquerizo, cardiòloga intervencionista del Hospital del Mar de Barcelona, sobre la hipertensió pulmonar, el seu tractament i evolució. Continuem amb el dr Josep Just, assessor mèdic del programa, amb qui comentem algunes notices d’actualitat com el contingut de l’estudi nutricional de la població española, la problemática de fer exercici físic en espais amb contaminació ambiental i les consequències per la nostra salut que pot comportar el fet d’utilitzar roba massa ajustada. I acabem el programa amb el dr Rafel Guayta, assessor mèdic del programa, que ens explica la relació que existeix entre la caries dental, el hàbits alimentaris inadequats i la higiene buco dental.