Temas

Dr Humberto Loscertales

EL PROGRAMA DE SALUT, EDUCACIÓ SANITÀRIA I QUALITAT DE VIDA D’ONDA CERO CATALUNYA

Diagnosi i tractament de l’artrosi i el dolor de genoll

Carles Aguilar entrevista al Dr Humberto Loscertales, Director de Medicentre, que ens explica quines son les eines que utilitza la medicina regenerativa per tractar la problemàtica de l’artrosi i el dolor de genoll. Una situació invalidant que afecta moltes persones especialment a partir de certes edats.

EL PROGRAMA DE SALUT, EDUCACIÓ SANITÀRIA I QUALITAT DE VIDA D’ONDA CERO CATALUNYA

En Bones Mans 07/04/2019

Comencem el programa escoltant al Dr Rafel Guayta, assessor mèdic del programa, que ens explica les conseqüències negatives per la nostra salut del consum excessiu d’alcohol. Continuem amb la directora de l’Agència Catalana del Consum, Elisabeth Abad, que ens recorda els consells que hem de tenir presents abans de contractar un viatge cara a les vacances de Setmana Santa. Desprès tractem el tema de la medicina regenerativa amb el Dr Humberto Loscertales, Director de Medicentre, que ens explica les diferents eines terapèutiques que ens ofereix, bàsicament per tractar problemes d’artrosi. El següent contingut fa referència a la reforma horària parlant amb el director de l’Oficina per la Reforma Horària, Alexis Serra, que treballa per adquirir compromisos en aquesta matèria entre els quals es troba assolir millors nivells de conciliació de vida familiar, laboral i personal. Després tornem a escoltar al Dr Rafel Guayta, assessor mèdic del programa, que ens comenta la importància de la dieta mediterrània per mantenir un bon nivell de salut i acabem el programa amb l’entrevista d’en Carles Aguilar, Director de En Bones Mans, amb el Dr Antonio Collado, Director de Barnadolor, clínica especialitzada a nivell multidisciplinari en el tractament dels grans grups de patologies que produeixen dolor i que estan relacionades amb malalties i lesions de l’aparell locomotor.

EL PROGRAMA DE SALUT, EDUCACIÓ SANITÀRIA I QUALITAT DE VIDA D’ONDA CERO CATALUNYA

En Bones Mans 24/03/2019

Carles Aguilar entrevista a Elisabeth Abad, Directora de l’Agència Catalana del Consum per comentar les actuacions que s’han dut a terme durant l’any anterior per protegir els consumidors i les consumidores de Catalunya. Continuem amb l’Alexis Serra Rovira, Director de l’Oficina per a la Reforma Horària de la Generalitat de Catalunya comentant la possible conveniència de implementar una reforma horària a Catalunya i si aquesta reforma horària aconseguirà uns majors nivells de conciliació laboral, personal i familiar Després el tema es el projecte de Pscico-oncología Online (ICOnnecta”t”). Un acord signat recentment entre Docline i l'Institut Català d'Oncologia per desenvolupar la seva plataforma de videoconsultes liderat pel Dr. Cristian Ochoa i Omar Najid. I acabarem parlant amb el Doctor Humberto Loscertales, Director de Medicentre de les eines que la medicina regenerativa ofereix per tractar diferents tipus de lesions esportives

EL PROGRAMA DE SALUT, EDUCACIÓ SANITÀRIA I QUALITAT DE VIDA D’ONDA CERO CATALUNYA

Tractament amb citokines per l’artrosi

Carles Aguilar, Director de En Bones Mans, entrevista al Dr Humberto Loscertales, Director de Medicentre, abordem el tema de la citokines i la seva funció per al tractament de l'artrosi. Les citokines són proteïnes. La seva funció en l'organisme és coordinar la resposta del sistema immunològic reclutant o inhibint les funcions de cèl·lules específiques, regulant la proliferació i diferenciació cel·lular, activant o inhibint l'expressió d'alguns gens. Existeixen diferents classes de citokines, amb múltiples funcions biològiques. Algunes tenen funcions similars i altres antagòniques. La mateixa citokina pot tenir a més una funció concreta sobre un tipus de cèl·lules i una funció completament diferent sobre un altre.

EL PROGRAMA DE SALUT, EDUCACIÓ SANITÀRIA I QUALITAT DE VIDA D’ONDA CERO CATALUNYA

En Bones Mans 17/03/2019

Carles Aguilar entrevista a la Roser Sala, Directora Tècnica de Synlab parlant sobre els tests genètics que faciliten un diagnòstic precoç, conèixer si hi ha predisposició a patir una malaltia, o ajudar a decantar-se pel millor tractament per una patologia són les principals possibilitats que ofereix el test genètic . Continuem parlant dels mites alimentaris amb Montse Ribero, Dra en Farmàcia, presidenta de l'Associació Catalana de Ciències de l'Alimentació i Acadèmica Numerària de la Reial Acadèmia de Farmàcia de Catalunya. Tractarem de les falses creences relacionades amb l'alimentació que construeixen en l'imaginari popular la idea del que és sa o desitjable i el que és perjudicial o poc recomanable per a la nostra salut. Parlem avui de la llet, productes làctics i suplementació alimentària, aliments transgènics i l'acrilamida. La següent convidada és Rosa Mas Riera, Directora Executiva de la Fundació Esclerosi Múltiple. Comentarem la tasca que realitza la Fundació i farem referència a la simptomatologia d'aquesta malaltia a través d'una activitat audiovisual que ha fet la Fundació on es mostren aquests símptomes i com afecten les persones en la seva vida quotidiana a més de parlar del paper dels cuidadors. I acabem amb el Dr Humberto Loscertales, director de Medicentre, abordem el tema de la citokines i la seva funció per al tractament de l'artrosi. Les citokines són proteïnes. La seva funció en l'organisme és coordinar la resposta del sistema immunològic reclutant o inhibint les funcions de cèl·lules específiques, regulant la proliferació i diferenciació cel·lular, activant o inhibint l'expressió d'alguns gens. Existeixen diferents classes de citokines, amb múltiples funcions biològiques. Algunes tenen funcions similars i altres antagòniques. La mateixa citokina pot tenir a més una funció concreta sobre un tipus de cèl·lules i una funció completament diferent sobre un altre.

EL PROGRAMA DE SALUT, EDUCACIÓ SANITÀRIA I QUALITAT DE VIDA D’ONDA CERO CATALUNYA

En bones mans 03/03/2019

Carles Aguilar entrevista a Cristina García, Fisioterapeuta, posant l'osteopatia a examen. Hi ha interessos creats per diferents col·lectius i institucions per examinar diferents teràpies i una d'elles és l’osteopatia. Es tracta d'una disciplina que està considerada com una ciència i es practica en tot el món. L'osteopatia, des d'un marc d'aprofundiment de la Fisioteràpia, ofereix tècniques conservadores per al tractament del dolor i altres símptomes de disfunció neuro-múscul-articular de la columna i extremitats. Així mateix intervé en disfuncions viscerals com alteracions en el trànsit intestinal, refluxos, àlgies viscerals, reflexos víscero-somàtics etc. Continuem amb l'Elisabet Abad, directora de l'Agència Catalana del Consum, formulant una pregunta: Parem prou atenció atenció a l'etiquetatge dels productes? Sens dubte, l’etiquetatge ens proporciona molta informació sobre el que estem comprant, però no sempre li donem la importància que té i que ens afecta molt directament com a consumidors i consumidores. Després parlem amb la Dra Nadia Chahri, especialista de l’aparell digestiu, sobre el fetge gras. El 25% de la població espanyola pateix de fetge gras (o esteatosi hepàtica), una malaltia silenciosa que és més freqüent en persones amb obesitat que provoca diferents alteracions hepàtiques i en casos avançats pot causar cirrosi hepàtica amb risc de desenvolupar un càncer hepàtic i acabem amb el Dr Humberto Loscertales, director de Medicentre, parlant de l'artrosi de genoll, un dels processos reumàtics crònics més freqüents en la població. Coneixerem com la medicina regenerativa pot ajudar a resoldre problemes de dolor articular i tractar la progressió del procés degeneratiu. L'artrosi de genoll és la que es veu amb més freqüència en les consultes reumatològiques i pot arribar a resultar molt invalidant.

EL PROGRAMA DE SALUT, EDUCACIÓ SANITÀRIA I QUALITAT DE VIDA D’ONDA CERO CATALUNYA

En Bones Mans 24/02/2019

Carles Aguilar entrevista a Montse Domènech, Presidenta de l’Associació Àgata per parlar sobre la prevenció del càncer de mama. Habitualment acostumen a parlar sobre els tractaments i proves diagnòstiques quan aquesta malaltia ja ha aparegut, però considerem tant o més important parlar sobre que podem fer per a la prevenció de la mateixa. Després la Dra Pilar Sanz Cartagena, Neuròloga de la Unitat de Trastorns del Moviment del Hospital de Mataró comenta el fet que alguns símptomes no motors del pàrkinson poden començar anys abans de que apareguin els símptomes motors, com per exemple, els crits al llarg de la nit. Seguim amb la Dra Paulina Pérez, Angiòloga y Cirurgià Vascular parlant sobre la insuficiència venosa crònica. Es tracta de la incapacitat del sistema venós para conduir el flux de sang en direcció cap al cor independentment de la posició i activitat del cos. I acabem parlant de la medicina regenerativa i l’artrosi de genoll i les eines que tenim per frenar la progressió de l’artrosi especialment en una articulació tant important com el genoll i com es potencia la regeneració del cartílag i la reducció dels símptomes principals de la artrosis amb el Dr Humberto Loscertales, Director de Medicentre.