COVID-19

Tensió al Govern, ara per l'aixecament de les restriccions

El Procicat decideix si es mantenen o es flexibilitzen les restriccions a bars, restaurants, centres d’estètica i centres comercials. Salut, a mans d'Esquerra Republicana, opta per mantenir les restriccions per baixar el nombre de contagis, mentre que Empresa, liderada per Junts per Catalunya, vol començar la desescalada de la segona onada

Redacción

Barcelona | 12.11.2020 10:49 (Actualizado 12.11.2020 11:09)

Pere Aragonès, Meritxell Budó i Alba Vergés sortint del Consell Executiu
Pere Aragonès, Meritxell Budó i Alba Vergés sortint del Consell Executiu | ANC

Salut ja va dir a principis de setmana que la seva voluntat era mantenir uns dies més les mesures per mantenir la tendència a la baixa dels contagis de coronavirus, però aquest dimecres la proposta del conseller d’Empresa, Ramon Tremosa, ha xocat amb els plans de la conselleria de Salut, a mans d’Alba Vergés.

El que proposa Tremosa és reobrir les terrasses entre la una del migdia i les 4 de la tarda, amb un aforament del 50%. També opta perquè s’obrin els centres comercials els caps de setmana amb un aforament del 30% i que els centres d’estètica puguin reobrir amb cita prèvia.

Una proposta que va fer la conselleria d’Empresa, de Junts per Catalunya, sense consensuar-la amb Salut, liderada per Esquerra Republicana i que va obrir un nou capítol de discrepàncies i tensió entre els socis de govern. Tant és així que via Tuitter, el vicepresident Pere Aragonès, va desautoritzar a Tremosa per obrir debats als mitjans de comunicació després que Empresa hagi proposat flexibilitzar les restriccions a partir d’aquest divendres. Afegia Aragonès que les decisions que prengui el Govern seran sempre seguint mesures sanitàries. Serà al llarg del dia d’avui quan sabrem quina és la decisió que adopta el Procicat.