ENQUESTA

Està justificada la pujada de les tarifes del bus i metro de Barcelona?

Barcelona ha començat el 2018 amb els preus més cars del transport públic. La targeta T-10 supera ja els 10 euros i el bitllet senzill s’enfila fins els 2,20 euros. Un increment molt criticat tant per l’oposició de l’Ajuntament de Barcelona com per l’associació per la Promoció del Transport Públic (PTP) que el considera “injust social i ambientalment”.

ondacero.es

Barcelona | 18.01.2018 12:21

Usuarios del Metro de Barcelona
Usuarios del Metro de Barcelona | EFE

Després de dos anys congelades, les tarifes del bus i metro a Barcelona s’han incrementat 2% de mitjana. Una pujada superior a l’increment del IPC de Barcelona (1,9%) i a la revalorització dels salaris (1,4%).

D’aquesta manera, la T-10, una de las targetes més utilitzades, per primera vegada ha passat a costar més de 10 euros. Concretament, s’ha encarit 25 cèntims passant dels 9,95 a la Zona-1 als 10,20 euros. De la seva banda, el bitllet senzill s’ha incrementat de 2,15 euros a 2,20.

Segons l’Ajuntament la pujada està justificada per la “contenció dels preus” dels darrers anys, l’encariment del manteniment del sistema del transport públic i l’ampliació de la gratuïtat de la T-16 pels menors de 16 anys. Amb tot, durant el 2017 es va aconseguir la xifra rècord de 985 milions de viatges, un 3,2% més que l’any anterior.

Les critiques no s’han fet esperar. El Grup Municipal Demòcrata ha retret a l’Ajuntament que “ha abandonat els ciutadans de Barcelona” amb aquest increment. El PP considera que l’alcaldessa “ha estat incapaç de mantenir la congelació de les tarifes” i Ciutadans afirma que Ada Colau “enganya de nou als seus votants incomplint una de les màximes del seu programa de govern” en relació als preus del transport públic.

Què opines? Creus que està justificat aquest increment de les tarifes del bus i el metro? Estàs satisfet amb el servei del transport públic a Barcelona? Aquesta pujada servirà per millorar el servei i incentivar l’ús del transport públic davant el vehicle privat?

Participa i escolta totes les opinions al programa 'La Ciutat' amb Mònica Günther, de dilluns a divendres de 12.30 a 14h.

Pots votar a l’enquesta, dir la teva en directe o deixar-nos el teu missatge de veu al Whatsapp del programa: 676 760 908.