Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar, recoger datos estadísticos y mostrarle publicidad relevante. Si continúa navegando, está aceptando su uso. Puede obtener más información o cambiar la configuración en política de cookies.

Disfruta de la app de Onda Cero en tu móvil.

ENQUESTA

Creus que s’ha acabat la crisi econòmica?

Segons el darrer informe de Fons Monetari Internacional (FMI) les previsions per al creixement econòmic d’Espanya han millorat. L'organisme internacional augura un creixement del 2,6% del producte interior brut el 2017, una dècima més que la previsió amb què el Govern ha elaborat els Pressupostos Generals del 2017, encara bastant superior a la mitjana a l'eurozona.

La revisió a l'alça de l'economia espanyola està en consonància amb l'impuls que ha agafat l'activitat mundial des de mitjans del 2016.

Pel que fa a la desocupació, aquesta continuarà caient segons el FMI i s'acostarà a finals d'aquest any al 17,7% de la població activa, gairebé dos punts menys que el 2016, sens dubte una bona notícia. Els pressupostos espanyols preveuen una taxa del 17,5% a finals d'aquest any. El 2018, la proporció d'aturats es quedaria en el 16,6%, percentatge que suggereix que després d'una llarga travessia pel desert l'ocupació s'està consolidant, encara que el nivell d'atur d'Espanya seguiria doblant la mitjana de l'eurozona.

En canvi, segons la darrera ‘Enquesta de Condicions de Vida’ de l’Institut Nacional d’Estadística (INE), coneguda aquest dimarts, el nivell de pobresa a España baixa al 27,9%, set dècimes menys que l’any anterior, però augmenta el risc d’exclusió social.

Què opines? Creus que s’està acabant la crisi? Notes en el teu entorn una recuperació econòmica real? O les dades macroeconòmiques no es corresponen amb la realitat al carrer? Explica’ns la teva experiència.

Participa i escolta totes les opinions al programa 'La Ciutat' amb Albert Lesan, de dilluns a divendres de 12.30 a 14h.

ondacero.es | Barcelona
| 27/04/2017

ENQUESTA

ENQUESTA

Creus que s’ha acabat la crisi econòmica?

Número de votos: 16