Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar, recoger datos estadísticos y mostrarle publicidad relevante. Si continúa navegando, está aceptando su uso. Puede obtener más información o cambiar la configuración en política de cookies.

Disfruta de la app de Onda Cero en tu móvil.

ENQUESTA

Creus que cal més contundència contra l’ocupació il·legal de vivendes?

Creus que el govern d’Ada Colau es massa permissiu amb el moviment okupa a la ciutat de Barcelona? Els partits de l’oposició, Grup Demòcrata, C’s i PP, consideren que l’alcaldessa actua amb “total connivència i complicitat amb els okupes” deixant “impune la okupació il·legal d’edificis i vivendes”.

De fet, les ocupacions a Barcelona han augmentat un 66% entre finals del 2015 i juny del 2016, passant de 642 habitatges a 1.065, especialment als districtes de Ciutat Vella i Nou Barris. Un fet que segons l’oposició provoca un efecte crida que multiplica el fenomen okupa a Barcelona. Com a exemple, denuncien que l’Ajuntament hagi inclòs la Kasa de la Muntanya com un dels atractius de la ciutat en una guia turística del barri de Gràcia.

També el sindicat de la Guàrdia Urbana critica l’actitud d’Ada Colau. Concretament, es queixen del recent canvi del protocol d’actuació de la policia municipal amb els okupes i que, segons denuncien, està protegint el moviment okupa en lloc de frenar-lo. També critiquen que l’Ajuntament no hagi tingut en compte l’existència de màfies que operen ocupant habitatges i extorsionant els propietaris.

Precisament, per combatre les màfies, el Congrés de Diputats ha aprovat a proposta del PDECat admetre a tràmit la proposició de llei ‘antiokupacions’ amb el suport del PP i Ciutadans. A Barcelona, de la seva banda, el PP ha proposat la creació d’una oficina ‘antiokupes’ per assessorar i donar suport als propietaris d’habitatges afectats.

A Barcelona, els edificis okupats més històrics son el Casal Tres Lliris a la Travessera de Gràcia, els antics cinemes Lauren, les casetes de l’Hort de la Vila a Sarrià, la Kasa de la Muntanya, la polèmica Can Vies, l’antiga seu de l’Institut Botànic o els Blokes Fantasma de l’avinguda Coll del Portell a Gràcia.

Què opines? Creus que cal més contundència contra les okupacions? Ada Colau es massa permissiva? La solució es policial o mitjançant la negociació i el diàleg amb el moviment okupa?

Participa i escolta totes les opinions al programa 'La Ciutat' amb Albert Lesan, de dilluns a divendres de 12.30 a 14h.

ondacero.es | Barcelona
| 23/03/2017

ENQUESTA

ENQUESTA

Creus que cal més contundència contra l’ocupació il·legal de vivendes?

Número de votos: 41