AIGUATS A LLEIDA

Sis minuts de pedregada al Baix Segre amb afectacions lleus després de les gelades

Les comarques de Lleida estan sent el territori de Catalunya més castigat pels efectes meteorològics sobre els camps de cultius. A la sequera amb la que s’iniciava l’any s’hi sumen les gelades de fa dues setmanes i la primera pedregada de la temporada al Baix Segre.

Nuria Mora

Lleida | 21.04.2022 14:50

Una tempesta de pedra de tant sols 6 minuts ha sorprès aquest dimecres a la nit als pagesos de Soses, Alcarràs i Torres de Segre. De la mida d’un gra d’arròs o una llentia i molt barrejada amb aigua ha diluït força l’impacte sobre la fruita de pinyol i la fruita de llavor, però cal tenir en compte que fa 15 dies la majoria de la producció es va perdre a causa de les gelades. Malgrat que les afectacions són minses si que caldrà veure els propers dies com evolucionen els cirerers que es trobaven en un punt més avançat, segons ha explicat a La Ciutat Lleida Pere Roqué, president d'Asaja a Lleida. Segons informació recollida pels tècnics del Departament d'Acció Climàtica, va caure calamarsa barrejada amb aigua en dos fronts diferents, una a la zona mitja de la comarca i l'altre a la zona nord, sobre els municipis d'Almacelles, Alguaire, Torrefarrera, Alpicat, Alcarràs, Soses, Torres de Segre, Alfés, Sudanell, Artesa de Lleida i Puigverd de Lleida.

Pedregades poc habituals

En els propers dies es preveuen més episodis de pluges, tot i que no s’esperen pedregades, que no són habituals en aquesta època de l’any. Unes pluges que d’altra banda sí que són benvingudes en cultius de cereal del Segrià i la Noguera que encara tenen marge a recuperar-se, després de la intensa sequera dels darrers mesos.