Programa especial sobre les TIC a Onda Cero Catalunya

L'impacte de la tecnologia 5G a les nostres ciutats

En un programa especial sobre les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC), Onda Cero Catalunya ha parlat amb diferents experts sobre l'impacte de la tecnologia 5G en el nostre dia a dia i hem analitzat els projectes de ciutats intel·ligents a Vitòria i Barcelona. Un programa que s'ha fet amb el suport de Cellnex.

ondacero.es

Barcelona | 14.04.2021 15:19

En aquest programa, conduït pel coordinador d'informatius d'Onda Cero Catalunya, Gabriel Figueredo, ha parlat amb l'Ugo Valenti, el director de l'Smart City Expo World Congress, sobre què són les smart cities o ciutats intel·ligents i com poden contribuir a atraure noves oportunitats econòmiques, millorar la gestió del trànsit i fer entorns més sostenibles amb el medi ambient. Valenti ha assegurat que les smart cities són també una solució davant la crisi derivada del coronavirus tot i que ha reconegut que hi ha alguns obstacles que s'han de superar com la por de molts ciutadans a utilitzar el transport públic: "Hem de trobar models que ens permetin millorar la qualitat de l'aire".

També hem fet una taula rodona sobre el 5G i l'impacte a les ciutats amb la tinent d’alcalde i responsable de territori i acció pel clima de l’ajuntament de Vitòria Gasteiz, Ana Oregi; Francisco Javier Marcos, cap d’innovació a Cellnex, i Francesc Pardo, doctor Engiyer de Camins, Canals i Ports per la Universitat Politècnica de Catalunya, a més d’un expert en smart cities. En concret, hem analitzat els casos de Vitòria que està participant de l'estratègia europea per a la creació de ciutats intel·ligents lliures de CO2. Oregi ha destacat que "tot i ser un any complicat, ens ha permès aprofitar oportunitats que no esperàvem; l'ús de les tecnologies és massiu i són canvis que han arribat per quedar-se".

Pel que fa a Barcelona, abordarem el pla pilot 5G a l'àrea metropolitana de Barcelona que lideren un consorci de 8 empreses, entre les que hi ha Cellnex Telecom. L'objectiu és desenvolupar solucions innovadores en sectors com l'educació, la mobilitat sostenible i autònoma, la gestió d'espais d'alta afluència o la producció audiovisual. Francisco Javier Marcos ha reivindicat la feina que s'està fent "en diversos projectes com implementar tecnologies en carrils bicis per millorar mobilitat i evitar accidents".

Segona part de les jornades TIC

Amb aquest programa, Onda Cero Catalunya renova la seva cita amb la Diada de les TIC de Catalunya que enguany celebra una segona part els dies 14 i 15 d'abril, sota el títol "Tecnologia per a una vida més sostenible i saludable", amb diverses taules rodones i el lliurament dels premis que atorga la seva organització, Graustic. El seu president, Dani Pujol, ha assegurat que el coronavirus també ha servit per "accelerar els processos de digitalització que eren molt necessaris".

La primera jornada es va celebrar al mes de setembre de l'any 2020.

Temas