Programa especial sobre el medi ambient i el desenvolupament sostenible

El futur del planeta: el canvi climàtic i els seus efectes

Podcast complet del programa especial d'Onda Cero Catalunya sobre el medi ambient i el desenvolupament sostenible. Hem parlat del canvi climàtic, dels seus efectes a casa nostra i de com podem frenar-lo a través d'un desenvolupament econòmic sostenible. Un programa que ha comptat amb la col·laboració d'Agbar.

Redacción

Barcelona | 15.12.2020 11:27 (Publicado 11.12.2020 22:32)

Hi ha qui associa el fenomen del canvi climàtic al forat de la capa d'ozó, a l'escalfament global o al desgel dels pols... I sí però també l'hem de vincular al temporal Glòria de fa gairebé un any, la Dana del setembre del 2019, l’incendi d’Horta de Sant Joan del 2009 o la sequera del 2008. Són algunes de les moltes conseqüències del canvi climàtic. N'hem parlat amb el meteoròleg de TV3 Tomàs Molina.

A continuació, en el segon tram del programa, presentat pel coordinador d'informatius, Gabriel Figueredo, hem fet una tertúlia amb experts sobre què podem fer com a societat per frenar el canvi climàtic i reduir la contaminació. Hem explicat què és l'agenda 2030 i els objectius de desenvolupament sostenible i com les empreses poden fer negocis amb consciència ecològica i social. N'hem xerrat amb el co fundador de Ship2B Xavier Pont, el professor de l'IESE Joan Fontrodona i la directora de Sostenibilitat i Equitat d'Agbar, Dulcinea Meijide.

Finalment, en la part final del programa, hem tractat com poden col·laborar amb el medi ambient des de casa i com podem crear consciència ecològica per a les generacions futures. Ho hem fet amb el divulgador mediambiental José Luis Gallego i amb la directora del Museu de les Aigües, Sònia Hernández Almodóvar.