Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar, recoger datos estadísticos y mostrarle publicidad relevante. Si continúa navegando, está aceptando su uso. Puede obtener más información o cambiar la configuración en política de cookies.

Disfruta de la app de Onda Cero en tu móvil.

ENQUESTA

T’està afectant l’encariment dels preus dels pisos a Barcelona?

Segons el darrer Baròmetre Semestral de l’Ajuntament de Barcelona, l’accés a l’habitatge figura entre les principals preocupacions dels barcelonins. No es estrany tenint en compte la bombolla dels preus del lloguer i dels pisos a Barcelona, fruit de la massificació turística i de l’especulació dels grans inversors.

Cada vegada es més habitual trobar pisos de només 30 metres quadrats a Ciutat Vella, Sant Antoni o la Barceloneta per un lloguer de 1.000 euros mensuals. De fet, el preu del metre quadrat a la Barceloneta ja es més car que a barris com Sarrià-Sant Gervasi amb habitants amb un poder adquisitiu més alt.

El preu mitjà del lloguer a Barcelona s’acosta als 800 euros, el doble que fa 15 anys, segons dades de l’INCASOL. Viure a Barcelona gairebé s’ha convertit en missió impossible. Es multipliquen els casos de famílies, joves o veïns de tota la vida que han de marxar a viure fora de la seva ciutat, com a conseqüència d’aquest espiral de pujada de preus. Segons els experts, aquesta bombolla immobiliària està arribant al seu punt màxim i està canviant la fesomia dels barris a un ritme vertiginós. Es dona la paradoxa que mentre els salaris han baixat en els darrers anys, els lloguers s'han incrementant molt per sobre dels preus anteriors a la crisi econòmica.

Les causes principals d’aquest increment desorbitat son la manca d’oferta, l’especulació i els pisos turístics, amb la proliferació d’apartaments turístics il·legals que pels seus propietaris surten més rendibles que el lloguer a llarg termini. A més, hi ha inquilins que relloguen els seus pisos a traves de plataformes com AirBnB de manera il·legal, sense permís ni llicència municipal.

Paral·lelament, cada vegada hi ha més inversors que compren habitatges o edificis sencers amb l'objectiu de beneficiar-se de lloguers de luxe, provocant l’increment dels preus de l’entorn, un fenomen conegut com a ‘gentrificació’, en què la gent amb un poder adquisitiu alt s'instal·la a barris populars fins al punt que en canvia el teixit social i expulsa els seus veïns.

Quin es el teu cas? Estàs patint aquest encariment de preus? Com t’està afectant la pujada dels lloguers? Has hagut de deixar el teu barri per aquest motiu? Com es podria frenar aquest espiral de preus?

Participa i escolta totes les opinions al programa 'La Ciutat' amb Albert Lesan, de dilluns a divendres de 12.30 a 14h. Pots votar a l’enquesta, dir la teva en directe o deixar-nos el teu missatge de veu al Whatsapp del programa: 676 760 908.

ondacero.es | Barcelona
| 28/06/2017

ENQUESTA

ENQUESTA

T’està afectant l’encariment dels preus dels pisos a Barcelona?

Número de votos: 14