Les restriccions anticovid

El sector del lleure educatiu adverteix que l’impacte de la reobertura de les extraescolars serà “escàs”

El gerent de l’Associació Catalana d’Empreses del Lleure, l’educació i la cultura (ACELLEC), Pep Montes, ha assegurat que la limitació a grups de 6 “fa impossible que la grans majoria d’activitats es reprengui”.

Gabriel Figueredo

barcelona | 22.02.2021 16:05

En una entrevista al “Notícies Migdia” d’Onda Cero Catalunya, Montes ha reconegut que, amb aquesta limitació, no surt a compte fer l’activitat a bona part de les empreses: “Les aportacions de les famílies no són suficients, llavors les empreses haurien de posar diners a sobre de no tenir ingressos i això ho fa inviable”.

Les extraescolars han caigut almenys un 40%

Segons els càlculs de l’ACELLEC, l’activitat ha caigut entre un 40 i un 70% a pràcticament totes les empreses. “Resisteixen bé les que fan altres serveis, com la de menjador escolar, i ho passen molt malament les que només fan extraescolars”, ha reconegut Pep Montes, que apuntava que a la seva agrupació havien tancat 4 empreses.

Demanen al govern més ajudes

De cara al futur govern, el gerent de l’ACELLEC ha demanat més ajudes si no poden reobrir amb normalitat: “Si hem de tancar, necessitem recursos per subsistir i fins ara no els estem tenint. Si no arriben, les empreses acabaran tancant totes”.

Temas