Els efectes econòmics de la pandèmia

Els col·lectiu turístic reclama “sortir de la llista de països en taronja” per revitalitzar el sector

El Col·legi oficial de professionals del sector turístic de Catalunya adverteix que la recuperació del sector no serà possible mentre Espanya quedi fora de la llista de països als que el Regne Unit permetrà viatjar sense quarantena obligatòria: “No podem acabar d’engegar el sector si els que han de venir a Catalunya estan vacunats però nosaltres no ho estem”.

Gabriel Figueredo

Catalunya | 18.05.2021 15:51

En una entrevista al “Notícies Migdia” de Onda Cero Cataluña, la portaveu del col·legi oficial de professionals del sector turístic de Catalunya, Anna Sánchez, ha assegurat que és prioritari que “la campanya de vacunació sigui el més ràpid possible” per tal que Espanya pugui sortir de “la llista de països en taronja”.

I és que el sector turístic ja està al límit. Segons les dades de Sánchez, el 50% de les persones que estan en ERTO pertanyen al sector turístic i Catalunya acumula el 20% de les pèrdues del sector. “Reclamen amb urgència que tots els ajuts dels fons europeus ens arribin directament a autònoms i pimes per poder sortir d’aquesta crisi, estem intentant sobreviure”, ha alertat la representant dels treballadors turístics.

Optimista sobre el passaport sanitari

Aquesta setmana el govern espanyol presentarà a FITUR el passaport sanitari, una iniciativa que Sánchez valora positivament, ja que el sector “depèn de la mobilitat i ens interessa recuperar els vols internacionals”.