L'Open Arms i la violència masclista. Tenen punts en comú?

Fem l'agost 22/08/2019

Hem volgut analitzar que està succeint darrerament a Barcelona on en pocs dies s'han produit tres agressions sexuals i analitzar els darrers casos de violència masclista. També ens hem apropat a l'Open Arms per saber quina és la situació després del seu desembarcament. Ho hem fet amb la sociòloga experta en temes de gènere, Cristina Vila, el psicòleg forense, Bernat Noel Tiffon, la cap de missió de l'Open Arms, Anabel Montes i amb la psicòloga experta en temes de violència masclista, Raquel Escorriol. Estem cosificant algunes persones de la nostra societat i ens estem oblidant que són persones per davant de tot?

Fem l'agost amb Toni Marín

Fem l'agost 22/08/2019

Al "Fem l'Agost" de dijous hem volgut analitzar que està succeint darrerament a Barcelona on en pocs dies s'han produït tres agressions sexuals. També ens hem apropat a l'Open Arms per saber quina és la situació després del seu desembarcament. Ho hem fet amb la sociòloga experta en temes de gènere, Cristina Vila, el psicòleg forense, Bernat Noel Tiffon, la cap de missió de l'Open Arms, Anabel Montes i amb la psicòloga experta en temes de violència masclista, Raquel Escorriol. Amb el Pere Cervantes ens hem apropat a les novetats literàries de la setmana i la Georgina Boixereu ens ha portat el seu arròs amb verdures i salsitxes. Amb el CEO de la consultora de negoci digital, Runroom i co director del programa InDigital, d'Esade, Carlos Iglesias i la responsable digital d'After Share, Marta Bueno, hem parlat de l'anàlisi que fa la plataforma Spotify en funció de les cançons que escoltem per vendre la informació a possibles anunciants. A la darrera hora amb la cap de subvencions de l'àrea de comerç de la Generalitat de Catalunya, Marta Sendra i amb el CEO d'Imotion Analytics, Alejandro Murillo ens hem apropat a la tecnologia biomètrica que utilitza aquesta empresa. Amb l'Enrique Aguilar hem après a ser millors i el director de MEGA TV i expert en televisió Joan Carles Pallarés hem après com es calculen les audiències de la tele.

Som realment productius en els nostres llocs de feina?

Fem l'agost 21/08/2019

La productivitat és un dels aspectes que més valoren les empreses. Avui hem volgut debatre i parlar sobre si som realment productius als nostres llocs de feina o si perdem massa temps en distraccions com l'smartphone o fent cafès. Ho hem fet amb l'ajuda del Secretari de Política territorial i accés social de CCOO, Toni Mora, la Directora de Relacions Laborals i Negociació col·lectiva de PIMEC, Elena de la Campa, la professora dels estudis d'Economia i Empresa de la UOC, Eva Rimbau i la psicòloga experta en formacions per delegats sindicals, Ifigènia Balaguer.

Fem l'agost amb Toni Marín

Fem l'agost 21/08/2019

Al "Fem l'Agost" de dimarts hem saludat al director de cinema, Salvador Simó, preseleccionat pels Oscars 2020 amb la seva pel.lícula "Buñuel en el Laberinto de las Tortugas". També hem volgut saber quant de temps perden els treballadors a la feina. Ho hem fet amb l'ajuda del Secretari de política territorial i accés social de CCOO, Toni Mora, la Directora de Relacions Laborals i Negociació col·lectiva de PIMEC, Elena de la Campa, la professora dels estudis d'Economia i Empresa de la UOC, Eva Rimbau i amb la psicòloga que ha fet formacions per delegats sindicals, Ifigènia Balaguer. Amb el nostre expert en cinema, Xavi Marín, hem parlat de la nova entrega de Matrix i de les sèries i pel·lícules d'estrena. Després amb l'esportista olímpic d'skeleton, Ander Mirambell, hem parlat de la motivació en el món de l'esport amb l'ajuda del responsable de La LigaSports, Pipe Gómez. Amb el metge i psicoterapeuta, José Aznar, hem intentat descobrir com guanyar en força de voluntat quan volem deixar de fumar o posar-nos a dieta. A l'última hora de programa hem parlat dels ensenyaments artístics com a alternativa professional amb l'expert en educació, Xavier Chalé i amb el Fundador del Taller de Músics, Lluís Cabrera. Per acabar el programa al Bogeries Qüotidianes, aquesta nit hem xerrat sobre els tatuatges més estranys amb el tatuador de Under Skin Tattoo, Fernando Suárez i també hem parlat de per què la gent va sense samarreta pel carrer a algunes ciutats amb l'entrenador personal i fisioterapeuta, Manu Moreno.

L'esport femení reclama més protagonisme

Fem l'agost 20/08/2019

Cada vegada l'esport femení ocupa més portades de diaris i obre més telenotícies, però encara estem molt lluny d'aconseguir la igualtat de gènere i de tracte que rep l'esport masculí. D'aquesta qüestió i d'altres més hem parlat amb el Secretari General de l'Esport del Govern de Catalunya, Gerard Figueres, la Presidenta de la Comissió Mujer y Deporte de la Federació Espanyola de Fútbol, Maribel Zamora i també amb l'ajuda dels testimonis de la waterpolista olímpica Ana Copado i la marxadora campiona d'Espanya de 50 km marxa, Raquel González.

Fem l'agost amb Toni Marín

Fem l'agost 20/08/2019

Al "Fem l'Agost" de dimarts hem volgut saber què és la listeriosi, arran de la detecció de dos possibles casos a Catalunya. També hem afrontat un tema que cada vegada està més present al nostre dia a dia, l'esport femení. Ho hem fet amb l'ajuda del Secretari General de l'Esport del Govern de Catalunya, Gerard Figueres, la Presidenta de la Comissió Mujer y Deporte de la Federació Espanyola de Futbol, Maribel Zamora i amb els testimonis de la waterpolista olímpica Ana Copado i la marxadora campiona d'Espanya de 50 km marxa, Raquel González. Amb l'Ignasi Rubio del Pino hem parlat com seran els avions del futur i amb l'advocada Celia Cánovas hem debatut quan cal denunciar i quin cost pot tenir tant a curt com a llarg termini. Ho hem fet amb l'ajuda de la Presidenta de la Confederació de Treballadors Autònoms de Catalunya, Sandra Zapatero. Amb el nostre expert en seguretat i professor de la Universitat de Barcelona, Enrique de Madrid Dávila i el periodista de "El País", Alfonso Congostrina, hem parlat de la percepció de seguretat a Barcelona i que es pot fer per millorar-la. Per acabar el programa amb la Vanessa Hogarth i la Gemma Torelló ens hem apropat a la bona vida i hem descobert amb l'ajuda del responsable de Marketing de la Asociación Grupo Fashion, Víctor González, com es fa perquè les síndries no tinguin llavors. I amb el Pol Corredoira hem actualitzat com va el Tinder del Jordi.

L'envelliment de la població, un repte de futur

Fem l'agost 19/08/2019

La societat actual s'enfronta a un dels seus grans reptes, cada vegada l'esperança de vida és més alta i la gent viu més. Això repercuteix en tots els camps de la societat. Però de quina manera incideix i com ens afectarà en un futur? Ho hem parlat amb el portaveu de la Federació d'Associacions de Gent Gran, Enric Ollé, l'investigador del Centre d'Estudis Demogràfics de la Universitat Autònoma de Barcelona, Jeroen Spijker, l'experta en envelliment i professora de la Universitat Autònoma de Barcelona, Mercè Pérez Salanova i el Director de la Fundació Salut i Envelliment de la Universitat Autònoma de Barcelona, Antoni Salvà.

Fem l'agost amb Toni Marín

Fem l'agost 19/08/2019

Al "Fem l'Agost" de dilluns hem parlat de l'envelliment de la societat actual i de quines conseqüències pot tenir en un futur. Ho hem fet amb el portaveu de la Federació d'Associacions de Gent Gran, Enric Ollé, l'investigador del Centre d'Estudis Demogràfics de la Universitat Autònoma de Barcelona, Jeroen Spijker i l'experta en envelliment i professora de la Universitat Autònoma de Barcelona, Mercè Pérez Salanova i amb el Director de la Fundació Salut i Envelliment de la Universitat Autònoma de Barcelona, Antoni Salvà. Amb el psicòleg forense Bernat Noel Tiffon, hem parlat de les situacions que fan perdre els nervis de la gent; ho hem fet amb l'ajuda del taxista Jordi Martí, i la Mari Carmen, treballadora a l'Aeroport del Prat. Després ens hem apropat al món del teatre amb el Roger Zanuy i l'actor Miquel Sitjar. Cap al final del programa, amb el Pol Corredoira, hem parlat de les coses que haurien de ser il·legals i amb el psicòleg Antoni Bolinches hem tractat com tornar-se a enamorar després d'una ruptura.

Fem l'agost 16/08/2019

Fem l'agost amb Toni Marín

A l’edició reduïda del “Fem l’agost” de divendres hem parlat amb Robert Manrique, Assesor de la Unitat d’Afectats i Victimes d’atacs terroristes, just un dia abans que es compleixin dos anys de l’atemptat de Barcelona i Cambrils. També hem tractat la mobilitat del futur amb el president de l’Associació de Vehicles Elèctrics Lleugers, Daniel Raya, el President de l’Associació d’Usuaris de Vehicles Elèctrics, Salvador Ejarque i l’expert en mobilitat i president de l’Associació de Prevenció d’Accidents de Trànsit, Ole Thorson. Per acabar el programa amb el CEO d’Smoking Brains i expert en disseny d’organitzacions, Jose Rodríguez hem debatut si la culpa la té sempre el cap.

Fem l'agost 14/08/2019

Tercer apunyalament a Barcelona en menys de 24 hores

Aquesta matinada s'ha produït el tercer apunyalament a la ciutat de Barcelona en menys de 24 hores. Ho hem parlat amb el nostre particular expert en seguretat, Enrique de Madrid Dávila i el Vicepresident de la FAVB, Albert Recio