Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar, recoger datos estadísticos y mostrarle publicidad relevante. Si continúa navegando, está aceptando su uso. Puede obtener más información o cambiar la configuración en política de cookies.

Disfruta de la app de Onda Cero en tu móvil.

DG. 06:00 | #ENBONESMANS

EN BONES MANS

En bones mans amb Carles Aguilar és el programa de salut d'Onda Cero Catalunya, que tracta de manera especialitzada els temes que interessen a un ampli i creixent sector d'audiència sensibilitzat per la salut, l'educació sanitària i la qualitat de vida.

ondacero.es
  Barcelona | 29/04/2019
En Bones Mans amb Carles Aguilar

En Bones Mans amb Carles Aguilar / ondacero.es

Cada cap de setmana, podeu gaudir d'un estil radiofònic amb personalitat pròpia que incorpora tots els continguts que enriqueixen la filosofia del programa, basada en criteris de rigor informatiu i proximitat; sempre mantenint un alt índex de credibilitat mitjançant la col·laboració d'un ampli planter de professionals especialitzats en cadascuna de les temàtiques seleccionades.

Una de les premisses del programa és la comunicació amb l'audiència mitjançant diferents vies d'accés: telèfon, contestador automàtic, correu electrònic, Internet i entrevistes al carrer. Podràs escoltar En bones mans cada diumenge de 06:00 a 08:00h amb Carles Aguilar.

Contacta amb En bones mans

Telèfon: 93.343.54.20

Correu electrònic: enbonesmans@ondacero.es

Facebook: CarlesAguilarPeriodistaRadio

Twitter: @En_Bones_Mans

En Bones Mans amb Carles Aguilar

EL PROGRAMA DE SALUT, EDUCACIÓ SANITÀRIA I QUALITAT DE VIDA D’ONDA CERO CATALUNYA

La tècnica BOPT per generar creixement gingival al voltant de la dent

El Dr Xavier Rodríguez Ciurana, Director Mèdic de Dental Esthetic BCN ens explica els detalls de la tècnica BOPT que aconsegueix engruixir les genives sense necessita d’empelts. La recessió de les genives és més freqüent també en determinats tipus d'implants dentals. La millor prevenció davant de la recessió és la utilització de pilars cònics que potenciïn el creixement de la geniva voltant de l'implant amb el pas del temps.

En Bones Mans amb Carles Aguilar

EL PROGRAMA DE SALUT, EDUCACIÓ SANITÀRIA I QUALITAT DE VIDA D’ONDA CERO CATALUNYA

En Bones Mans 07/07/2019

Avui desenvolupem diferents continguts d’interès. Coneixerem tot el que cal saber sobre la utilitat de la tècnica ecogràfica especialment en l’àmbit de diagnosi de lesions esportives de l’aparell múscul esquelètic amb la Dra Marta Rius, Especialista en Medicina de l’esport i Ecografía Múscul-Esquelètica de la Fundació García Cugat. Després parlem de la Societat Catalana de Mediació en Salut. Una organització sense ànim de lucre, independent de l'administració sanitària, que té com a missió la sensibilització i la formació en la cultura de la mediació, la promoció de la mediació en l'àmbit sanitari i oferir serveis de mediació als professionals i a les organitzacions sanitàries. Ens ho explica la Carme Sabater, vicepresidenta de la SCMS. Altre contingut que oferim es la informació sobre la jornada que ha celebrat la Unitat de Reproducció Assistida de l’Hospital Quirónsalud sobre la dona i la fertilitat. Barcelona ha experimentat un augment d’un 50% en la congelació d’òvuls els darrers 5 anys. Aquest augment reafirma que està creixent la consciència social de planificar la maternitat, encara que el creixement més gran es troba al grup de dones de 37-39 anys. Parlem amb el Dr Ramón Aurell, Director Mèdic de la Unitat de reproducció assistida del Hospital Quirónsalud Barcelona. I acabem el programa amb la presència del Dr Xavier Rodríguez Ciurana, Director Mèdic de Dental Esthetic BCN que ens explica els detalls de la tècnica BOPT que aconsegueix engruixir les genives sense necessitat d’empelts

En Bones Mans amb Carles Aguilar

EL PROGRAMA DE SALUT, EDUCACIÓ SANITÀRIA I QUALITAT DE VIDA D’ONDA CERO CATALUNYA

Com actuar davant una cremada

La Dra Mireia Ruiz Castilla, Directora de l’Institut Ruiz Castilla, Comenta què hem de fer davant una cremada. Qui més qui menys, s'ha cremat alguna vegada, i no només després d'una exposició solar sinó, amb la planxa, en treure la font del forn, amb la cera de depilar o amb algun producte químic. Aclarirem dubtes i a desmuntarem mites sobre què fer i què no fer davant d'una cremada.

En Bones Mans amb Carles Aguilar

EL PROGRAMA DE SALUT, EDUCACIÓ SANITÀRIA I QUALITAT DE VIDA D’ONDA CERO CATALUNYA

En Bones Mans 30/06/2019

Comencem el programa parlant amb la Dra Núria Vallcorba parlant sobre la periodòncia que tracta les malalties que afecten les genives i als teixits de suport de les dents com la gingivitis i la periodontitis. Continuem amb la Directora de l’Agència Catalana del Consum, Beth Abad que ens explica com a l’estiu es potencia la compra de productes específics com ara cremes de protecció solar, articles de platja o ulleres de sol. I a més, també fem un ús més intensiu dels serveis de bars, terrasses, restaurants... Com en totes les situacions en què consumim productes o serveis, és important que coneguem els nostres drets i que tinguem presents els consells de l’Agència Catalana del Consum per fer valer aquests drets com a persones consumidores. El nostre següent tema son les anomenades fake news. Parlem amb en Roger Loppacher, president del CAC que ens explica com s’analitza el fenomen de les notícies falses i la desinformació, especialment en l’àmbit de la salut, i ens convida a reflexionar sobre les diferents estratègies per combatre-les.  El programa continua amb el Dr Javier González Lagunas, Director de Qmax Dental. Comentem les problemàtiques que poden patir les glàndules salivals que poden emmalaltir apareixent infeccions, càlculs, malformacions i tumors. La saliva és necessària perquè puguem digerir els aliments i és l'element lubricant de la boca i la gola. I acabem amb la Dra Mireia Ruiz Castilla, Directora de l’Institut Ruiz Castilla, comentant què hem de fer davant una cremada. Qui més qui menys, s'ha cremat alguna vegada, i no només després d'una exposició solar sinó, amb la planxa, en treure la font del forn, amb la cera de depilar o amb algun producte químic. Aclarirem dubtes i a desmuntarem mites sobre què fer i què no fer davant d'una cremada.

En Bones Mans amb Carles Aguilar

EL PROGRAMA DE SALUT, EDUCACIÓ SANITÀRIA I QUALITAT DE VIDA D’ONDA CERO CATALUNYA

Consum d’ansiolítics

Parlem amb el Dr Josep Just, assessor mèdic del programa, per comentar el excessiu consum d’ansiolítics. Diferents estudis reflecteixen l’augment del seu consum a Espanya en un 57%, és a dir, més del doble. El consum d'ansiolítics està assolint uns nivells que poden arribar a ser un problema de salut. El pitjor de les dades és que la tendència no baixa, al contrari, puja cada any el que demostra que el seu consum, com s'adverteix sempre des les autoritats sanitàries, crea una forta addicció en la qual cada vegada es necessita més dosi.